Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Milli takım mı, milli hüsran mı ?

Milli takım mı, milli hüsran mı ?
 

Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dün oynanan maçta Türkiye Belçika ile 1-1 berabere kalarak Türk Milletini bir kez daha üzdü.

Gruptaki diğer maçlarda; Bosna Hersek 7 Estonya 0 , İspanya 4 Ermenistan O olarak sonuçlandı. Bu sıkarların ardından maç fazlasıyla bulunduğumuz liderliği de İspanya'ya vermiş olduk.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stad'ında oynanan maçta, Türkiye mutlak galibiyet parolası ile çıktı sahaya. Kadrosundaki birkaç eksiği ve ilk defa milli olan oyuncusu olsa da favori gösterilen ülkemiz milli takımı, alibiyeti sağlamaya yönelik oyun düzeninden yoksundu. Tuncay'ın da bir sakatlıkla oyundan alınmasıyla sahada ne yaptığını ve yapacağını bilemeyen bit milli takım vardı. Bu şaşkınlık ve kötü oyuna bir de yenilen Belçika golü eklenince işin içinden çıkılamaz oldu.

İlk yarıda oyunu kendi sahasında katı bir defans yaparak kabullenen Belçika, Sonck'un kalemize attığı ilk kafa topunda golü bulması millilerimizin azmini kırdı. İlk yarının sonları ve ikinci yarıdaki bilinçsiz ve kısır ataklardan da sonuç alınmayınca skora razı olduk. Hakemin lehimize çaldığı penaltıyı gole çeviren Emre ve Arda Turan'ın yoğun çabaları da boşa çıkınca sahadan boynu bükük ayrıldık. Türkiye 1 Belçika 1

Aslını sorarsanız daha Ermenistan maçı öncesinde bir belirsizlik vardı. Ve maç anında görüldüki Türk Milli takımında işler iyi gitmiyor. Spor otoriteleri ve yazarlar; '' Türkiye aynı oyunu Belçika maçında da oynarsa hüsran olabilir'' uyarısına rağmen sonuç ortada.

Adeta Milli hüsran !

Olimpiyatlardan sonra Türk Milli futbol takımından da istenilen sonuçlar elde edilemeyince gözler bu başarısızlıkların se3beplerini aramaya başlıyor. Başarı ve galibiyetlerle altın madalyaların sahipleri çok olur. Ama tersi olduğu zaman bul bulabilirsen. Naklen yayında da yansıyan agresif görüntü ve mimikler ruh halimizi anlatıyor sanırım.

Milletin zaten gülmeyen yüzünün bari sporda gülmesini istemek kadar doğal ne olabilir ki? Ama onun için ise çalışmak ve disiplin ile mücadele azmi ve kuvvetiyle kudreti gerek. Bu kudret gösterilsin diye Türk Milleti maddi ve manevi desteğini verdiği sporcular ve sorumlularından başarılı sonuçlar bekliyor.

Olimpiyatlar ve milli futbol takımımızın aldığı sonuç gösterdiki sporla siyaset tamamen birbirine ters ve yanyana durmaması gereken bir ortam. Sonuçlar ortada ve içaçıcı değil.

Umarım Türk Milli futbol takımımız düzelir ve başarılı sonuçlara Türk halkı ile imza atar.
 
Toplam blog
: 4
: 498
Kayıt tarihi
: 28.08.08
 
 

Eğitim yüksek okulu mezunu öğretmenim. Yazacaklarımın okunacağına olan inancımdan okuma ve yazmayı s..