Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Oruç tutarken ne yemeli?

Oruç tutarken ne yemeli?
 

RAMAZAN AYINDA ÖRNEK MENÜ

SAHUR

 

Açık şekersiz çay

Peynir veya haşlanmış yumurta

Zeytin veya ceviz, fındık, badem

Bol domates, salatalık, yeşillik

Çavdar veya tam tahıllı ekmek veya tahıllı makarna

Süt, yoğurt veya kefir

Meyve

                                                                      

 

İFTAR

 

Hurma veya zeytin ile oruç açma

Çorba

(10-15 dakika ara)

Kırmızı et, tavuk eti, balık eti veya kurubaklagil yemeği

Sebze yemeği

Çavdar veya tam tahıllı ekmek veya pide veya bulgur pilavı veya tahıllı makarna

Yağsız salata

 

ARA

Süt, yoğurt veya kefir

Meyve

 

 

Bu örnek menü oruç tutabilen ve beslenmeyi etkileyebilecek herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler için uygundur. Ancak; miktarlar kişinin yaşı, boyu, cinsiyeti ve günlük gereksinmesine göre değişebilmektedir. Kendinize özel ramazan programı için “Diyetisyen” e danışın (:

 
Toplam blog
: 11
: 229
Kayıt tarihi
: 21.11.16
 
 

Branşı: Diyetisyen   Bölüm: Trakya Üniversitesi / Beslenme ve Diyetetik ..