Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Panzerler geçit vermedi

Panzerler geçit vermedi
 

 Panzerler Barca'ya Geçit Vermedi ! 

 Almanya'da oynanan maçta Bayern Münih, Barcelona'yı 4-0 gibi farklı bir skorla devirdi.

 Yalnız ikinci yarısını izleyebildiğim maçta Alman Devi'nin İspanyol Devi'ne karşı üstünlüğünü çok net gördüm. Maç boyunca bazı hareketler Bayern'in daha istekli olduğunu bize gösteriyordu. Bunlardan biri, henüz 46. dakikada Barcelona'nın kazandığı serbest vuruşta topu atacak adam bulunamamasaydı. Bayern'in öyle sıkı bir baskısı vardı ki o serbest vuruşta bir tek adam bile boşta değildi. Kendi kendime böyle baskıya bi gol yakışır diye düşünürken 49. dakikada Gomez beni daha fazla bekletmedi ve golü attı. 

 Golden sonra Barcelona resmen uykudan uyanmışa döndü ve atak yapma girişimlerinde bulundu. Barcelona'nın bu girişimleri Münih baskısını yıpratsa da Münih takımı statejisini harika bir taktikle daha çok kontra-atak futboluna çevirdi. Böylece Barcelona'nın Puyol'suz savunması zor anlar yaşadı.

 Yine Bayern'in 73. dakikada gelen golü de kontra-atak sonucu oluşmuş bir pozisyondu. Müller'in perdelemesi yardımıyla Robben golü buldu.

 Bu maçta Bayern'i sadece atak organizasyonlarındaki başarısıyla değil savunmadaki başarısıyla tebrik etmek lazım. İzlediğim dakikalar boyunca resmen Barca'ya nefes aldırmadılar. Schweinsteiger başta olmak üzere Messi topla buluştuğu vakit bir çok oyuncu etrafını sardı. Akıllıca markajlar ve doğru taktikler ile Bayern bu maçı hakeden taraftı.

 Sonuç olarak Barcelona çaresiz bir şekilde umutlarını İspanya'daki maça bıraktı. Barcelona için tur umuduna iyimser bakmak zor. Ne olursa olsun bir sonraki maç çok zevkli bir maç olacak gibi gözüküyor.

 

 
Toplam blog
: 4
: 140
Kayıt tarihi
: 23.04.13
 
 

Bu blogta; 14 Ocak 1999'da Bursa'da doğan, akademik hayatında şimdiye kadar başarılı olan, futbol..