Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '20

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Para Tasarrufu için fikirler

Daha Fazla Para Tasarrufuna Yardımcı Olmak için Harika İpucları!

1. Bütçe.

Finansal güvenlik oluşturmanın ve nihayetinde servet inşa etmenin yolu, tüm masraflarınızı ödedikten sonra tasarruf etmek ve yatırım yapmak için paraya sahip olmaktır. Bu basit bir gerçek.

Belirli bir ayda kazanacağınız her bir TL'yi gelir olarak muhasebeleştirdiğiniz ve bu TL'leri, ay başlamadan önce sıfır TL'ye kadar harcadığınız bir kağıda yazarak, sıfır tabanlı basit bir bütçeye sahip olmanızı öneririm.

Bu mantıksız görünebilir ve uçta yaşamak gibi görünse de, maaş hesabınızda hesaba katılmamış paranın olmadığından emin olmaktır. Bu önemlidir, çünkü takip etmediğinizde nereye gittiğini bilemezsiniz.

Bütçeleme paranızın nereye gittiğini merak etmek yerine nereye gideceğini söylüyor. Bütçenizi finansal hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir araç olarak düşünün: borçtan kurtulabilme, acil durum fonu oluşturabilme, bir gün emekli olabilme gibi hedefleri gerçekleştirebilmenize yarar.

Bütçelemeye ilk başladığınızda : kağıt üzerinde! Birkaç ay sonra isterseniz bir dijital sisteme(excel) geçin.

2. Eşinizle aynı sayfada olun.

Bütçeleme de en önemli unsurlardan biri de eşinizle para konusunda aynı sayfada olmaktır.

Evliyseniz, mutlu bir evlilik yapmak ve kişisel finansta başarılı olmak istiyorsanız, eşinizle paranın en önemli unsurları hakkında anlaşmanız gerekir. Eğer biriniz abartmayı seviyor ve tonlarca kredi kartı borcunu almak ve asla emeklilik için tasarruf etmemek ve diğeri borçtan nefret etmekle ilgili yanlış bir şey görmüyorsa ve güzel, rahat bir emeklilik için tasarruf etmek istiyorsa - bu bir sorun.

Biriniz paranızla akıllıca şeyler yapmaya çalışsa bile, diğeri çabalarınızı kasıtlı olarak veya yanlışlıkla sabote edecektir.

3. Ailenizin bakımını en büyük finansal önceliğiniz yapın.

Mali durumunuzu kontrol altına almak ve borçtan kurtulmak için çalışırken, muhtemelen birçok farklı yöne çekilmiş gibi hissedeceksiniz. Hatta sizi arayan ve taciz eden kredi kartı şirketleriniz de olabilir. Tüm faturalarınızı ödeyemeyebilirsiniz. Önce ailenizin, yemek için yeterli yiyecekleri, giyecek kıyafetleri ve temel ulaşım için paraları olduğuna dikkat etmeniz gereklidir. Bu önemli masrafları “dört duvar” olarak adlandırabilirsiniz. Aylık bütçenizi oluşturduğunuzda, önce bu kalemleri listelediğinizden ve ilk olarak ödeme aldıklarından emin olun. Bu şekilde, başka ne olursa olsun, ailenizin iyi olacağını biliyorsunuz. Kablo bu ay ödenmeyebilir, kredi kartları bu ay ödenmeyebilir ve bu sorun değil.

4. Minik acil durum fonu için 5.000 TL biriktirin.

Bunun nedeni, bir ailenin karşılaştığı finansal sorunların birçoğunun 5.000 TL veya daha azıyla karşılanabilmesidir. En sık araba tamirlerini, ev onarımlarını, tıbbi ortak ödemeleri ve diğer küçük acil durumları 5000 TL ile karşılayabilirsiniz. Bu 5000 TL lık bir tasarruf yapmak harika çünkü bu sizin ve mali kriz arasındaki ilk tampon, ilk koruma.

5. Borçlarınızı ödemek için kartopu yöntemini kullanın

Minik acil durum fonunuzu oluşturmak için çalışırken, tüm faturalarınızda minimum ödeme yapın.

Ama 5000 TL biriktirdikten sonra, borçlarınızı en küçüğünden en büyüğüne listeleyin ve en küçük borcunu ödemek için her ay bir araya getirebileceğiniz tüm ekstra parayı koyun. Sonra, bu en küçük borcu ödediğinizde, ikinci en küçük borcu ödemek için agresif bir şekilde çalışın. Ve sonra ikinci en küçük borcu ödediğinizde üçüncü en küçük borcu ödemek için çalışın.

Borçlarınızı en küçüğünden en büyüğüne kadar ödemeyi tavsiye etmemin nedeni, küçük borçları ödediğinizde, tamamen borçsuz olmaya doğru çalışmaya devam etmek için ivme ve motivasyon kazanmanızdır.

Matematiksel olarak ilk önce en yüksek faizli borçlarınızı ödeyerek faizden biraz tasarruf edeceksiniz, ancak düzenli olarak para problemlerin genellikle matematikle ilgili olmadığını belirtiyor. Davranışla ilgilidirler. Borç kartopu yöntemi, borcumuzu ödemek için kullandığımız yöntemdir ve genel olarak başkalarına da tavsiye ederim.

6. Borçsuz kalın.

Tüm kredi kartı borcunuzu, araba kredilerinizi, öğrenci kredilerinizi, tıbbi borcunuzu vb. Ödediğinizde, tekrar borca girmeyin.

Evlerinizi nakit olarak satın almak istemeseniz bile, umarım diğer tüm borçlardan uzak durmayı taahhüt edersiniz. Bence bu sadece daha huzurlu ve daha özgür ve yaşamak için daha iyi ve genel olarak daha mutlu bir yol.

7. Nakit kullanmayı seçin.

Fazla harcama yapmaktan ve borçlanmaktan kaçınmanıza yardımcı olmak için , özellikle fazla harcama veya dürtü harcamalarına daha yatkın olabileceğiniz alanlar için nakit ve nakit zarf sistemi kullanmanın büyük bir savunucusudur.

Dürtüsel satın alma veya fazla harcama yapma eğiliminde olabileceğiniz bütçe kategorileri genellikle yiyecek, giyecek, eğlence, dışarıda yemek yeme ve kişisel harcamaları (eğlenceli para / darbe para) içerir. Ancak elbette zarf sistemini, kişisel olarak fazla abartmak istediğiniz herhangi bir alan için kullanabilirsiniz.

8. Daha fazla para kazanmak için başka yollar bulmak.

Finansal hedeflere ulaşmak için ekstra para kazanmanın ve borçtan olabildiğince çabuk kurtulmak için çalışırken yan çekimler yapmanın büyük hayranı. Ve ben de öyle.

Neyse ki, bu günlerde ekstra para kazanmanın birçok yolu var! Ve birçoğu için, sadece bir bilgisayar ve internet bağlantısı ile kendi evinizin rahatlığında yapabilirsiniz.

Daha fazla para kazanmak için en sevdiğim yollardan bazıları şunlardır:

Fazla mesai yapmak.Bunu yapma şansınız varsa, fazla mesai yapmak hızlı bir şekilde para biriktirmenize yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Promosyon isteyin. Önemli bir zam almanızın üzerinden birkaç yıl geçtiyse ve işte istisnai bir çalışan olduysanız, katkılarınızın ve başarılarınızın bir listesini yapın ve yükseltme veya promosyon talep etmek için patronunuzla bir toplantı planlayın. Şirketten para kazanma veya onlara para biriktirme yöntemlerine odaklanın. Artış veya promosyonun hemen gerçekleşmeyeceğini öğrenirseniz, bunu bir gerçek haline getirmek için önümüzdeki iki yıl içinde hangi belirli adımları atabileceğinizi sorun.

Serbest çalışma yapın. Serbest çalışma yapmaya uygun bir alanda çalışıyorsanız, hızlı para tasarrufu yapmanıza yardımcı olmak için ek gelir elde etmek için bu fırsattan yararlanın! İngilizce derecem ve küçükler derecesiyle üniversiteden mezun olmadan önce serbest yazma ve düzenleme yapıyorum ve serbest çalışma yapmak sadece tam zamanlı işim için yaptığım işin yanı sıra diğer alanlarda da deneyim kazanmama yardımcı oldu. (ona zaman vermek istediğimde) önemli ek gelir getirdi.

Koçluk veya danışmanlık yapın. Benzer şekilde, iş tecrübeniz veya koçluğa veya danışmanlığa katkıda bulunan bir yeteneğiniz varsa, bu beceriyi kullanın! Danışmanlık için popüler alanlar arasında insan kaynakları (İK) danışmanı, halkla ilişkiler (PR) danışmanı, pazarlama danışmanı, işletme yönetimi danışmanı ve muhasebe danışmanı bulunmaktadır. Koçluk için popüler alanlar arasında finansal koçluk, iş koçluğu, kişisel koçluk ve liderlik koçluğu bulunmaktadır. İndeed.com'da veya favori iş web sitenizde fırsatları arayın.

(İkinci) bir iş bul.Örneğin,akşamları veya Cumartesi günü ikinci bir iş bulmak için müsaitse, bu ek gelir elde etmenin başka bir harika yoludur. Ve tek gelirli bir aileyseniz veya biriniz sadece yarı zamanlı çalışıyorsanız, daha hızlı para kazanmak için iş gücüne tekrar girmeyi veya geçici olarak tam zamanlı çalışmayı düşünebilirsiniz.

Para kazandıran bir blog başlatın. Önemli gelir potansiyeli, bu blogu başlatmamın nedenlerinden biri. İnsanlara yardım etmeyi ve yazmanın tadını çıkarmayı seviyorsanız, blog yazarı olmak sizin için çok uygun olabilir. Büyük gelir potansiyeline ek olarak, Blogcu olmanın kendi patronunuz olmak ve üzerinde çalışabilmek gibi birçok faydası vardır. kendi programı.

Pasif gelir elde edin.Pasif gelir elde etmenin bazı seçenekleri, sattığınız bir ürün oluşturmak, kitap yazmak, para kazanma yapan bir podcast veya vlog oluşturmak, çevrimiçi bir kurs geliştirmek veya bağlı kuruluş pazarlamasına katılmaktır. Pasif gelir elde etmek için daha fazla fikir edinmek için bu makaleyi okuyun.

Elbiselerini konsinye dükkanlarına sat.Çoğu insan gibiyseniz, muhtemelen ihtiyacınız olandan daha fazla kıyafetiniz vardır. Yani onları hızlı nakit getirmek için kullanın!

Bir garaj satışı yapın.Aynı anda kullanmadıklarınızdan kurtulun ve para kazanın! Çifte kazanç!

9. Acil bir fonda 3 ila 6 aylık masraflarınızı karşılayacak parayı biriktirin

Her zaman veya çoğu zaman para konusunda endişelenmek ve stres yaşamak korkunçtur. Finansal barışı sağlamanın en iyi yollarından biri, bir yığın borçtan kurtulmanın yanı sıra, önemli bir acil durum fonu oluşturmaktır. Bankada 3 ila 6 aylık harcamalarınız olduğunda, çoğu finansal aksaklıkla kolayca ilgilenebilirsiniz. Ve bu sadece olmak için harika bir yer.

10. Anlamadığınız hiçbir şeye yatırım yapmayın.

Bu, potansiyel olarak tonlarca para kaybetmekten kurtarabilecek bir başka önemli ipucu. Ama kendinizi paramparça ve tüm paranızı kaybetmekten korumak için bir yolu nasıl çalıştığını anlamadıysanız onlara yatırım etmektir. Herhangi bir süslü yatırım yapmaz; iki basit şeye yatırım yapar: yukarıda belirtilen dört kategoride ödenmiş gayrimenkul ve iyi büyüme stoku yatırım fonları. Açıklayamazsan, ona yatırım yapmamalısın diyor.

11. Mali soy ağacınızı değiştirin.

Bu çok güçlü bir tavsiye. Aileme, benden sonra gelenlere borç bırakmak istemiyorum.Borclara sahip olan son Resmor olmak istiyorum. Biraz çılgın bir hırs mı? Kesinlikle. Ama bu inanılmaz ve ilham verici bir hedef.

Kendi aileniz ve torunlarınız için bir daha asla borçlanmadığı için gerçekçi bir şekilde bu hedefe sahip olmasanız bile, çocuklarınıza ve sonunda torunlarınıza öğrettiğiniz şeylerle kesinlikle harika bir finansal miras bırakabilirsiniz. Onlara çok çalışmayı, gayretli olmayı, araçlarında yaşamayı, kurtarmayı, vermeyi öğretebilirsiniz. Bu dersler paha biçilemez.

12. Para ödünç almayın, aynı zamanda borç vermeyin.

Polonius'un Shakespeare’in Hamlet'inde dediği gibi, “Ne borçlu ne de borç veren”. Çok, çok iyi bir tavsiye. Eğer borç almaktan kaçınabilirsiniz, herhangi bir para, bu yukarıda bahsettiğim gibi, büyük getiriler sağlayacak inanılmaz bir başarıdır.

Başkalarına yardım etmek için çok fazla baskı olabileceğini biliyorum (başkalarından hissettiğimiz ya da kendimize kazık olduğumuz) ve onlara para ödünç vererek onlara yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz. Ama değiliz. Kişinin para sorunları ortadan kalkmaz ve para ödünç vererek, sadece kötü para seçimlerini mümkün kılıyoruz, çünkü birini kurtardığınızda, onları kendilerini hissettirecek bir konumda olma sorunuyla uğraşmaktan kaçınmalarına yardımcı oluyorsunuz. öncelikle para ödünç almak gerekiyordu.

Para ödünç vermek bir ilişkideki dinamikleri değiştirir. Hem arkadaşınızı hem de paranızı kaybetmenin çok iyi bir yoludur.

Sonuç

Bu ipucları, son 10 yıl veya daha uzun bir sürede paramızla kazanmamıza yardımcı oldu ve eğer onları takip ederseniz, daha fazla tasarruf etmenize ve daha fazla para yatırmanıza yardımcı olacaklar! 25, 35 veya 45 yıldır bu ipuçlarını takip ettikten sonra, finansal hayatımızın nasıl etkileneceğini düşünmek heyecan verici...Siz de heyecanlanmaya başladınız mı?

 

 

 
Toplam blog
: 10
: 138
Kayıt tarihi
: 05.12.17
 
 

Yıllar boyunca spor ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğrendiklerimi ve yaşadıklarımı, nasıl zayıfl..