Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sıkça sorulan burun estetiği soruları

Sıkça sorulan burun estetiği soruları
 

Merak edilen Burun estetiği sorular ve yanıtları


Burun estetiği ilgili fazlaca sorulan soruların bazılarına cevap bulmak için aşağıdaki soruları inceleyin. Burun estetiği, burun şeklini veya görünümünü değişiklik yapmak veya travma veya doğum kusurlarına bağlı olarak işlevini iyileştirmek için uygulanan cerrahi bir prosedürdür.
 
Riskler nelerdir?
 
Burun estetiği çoğu zaman güvenli bir cerrahi prosedürdür, ancak herhangi bir cerrahide olduğu benzer biçimde, işler ters gidebilir. Operasyon sırasında en sık karşılaşılan riskler enfeksiyon, anesteziye karşı negatif tepki ve aşırı kanama. İleride revizyona ihtiyaç duyacağınız ihtimali de var. Dğer bir risk ise mutsuz olabilmenizdir estetik burun ameliyatı en yüksek gözden geçirme oranına haizdir.
 
 
Burun estetiği öncesi doktorunuz size gerçekçi beklentileri size anlatacaktır. Beklentilerini karşılamak için yapılması gerekenleri ve en uygun şekilleri belirleyecektir. Operasyon öncesi, kan pıhtılaşmasını engelleyebilecek veya aspirin ve ibuprofen gibi kanama sonrası sorunlara neden olabilecek herhangi bir ilaç almamanız önerilir. Sigara içiyorsanız, ameliyattan en az bir ay önce sigarayı bırakmanız ve bir ay sonra yine başlamamanız önerilir. Sigara içmek iyileşme sürecini büyük ölçüde yavaşlatır ve iyileşmeniz için gereken süreyi uzatır. Bu, tamamen sigarayı bırakmak için iyi bir süre bile olabilir.
 
 
Burun estetiği ameliyatı genel olarak genel anestezi altında yapılacak ve ameliyatın tamamı genel anlamda iki saatten fazla sürmeyecek. Durumunuza bağlı olarak, cerrahınız burnunuzun alt kısmında burun delikleriniz içinde (açık teknik) yada burun deliklerinizin astarında (kapalı teknik) bir kesi yapabilir. Cerrahınız daha sonra kıkırdak bölgesini kaldıracak yada yeniden düzenleyecek ve bazı durumlarda burun şeklini değiştirmek için kemiği bozacak ve yine düzenleyecektir. Daha sonra cerrah kesileri kapatarak buruna geçici silikon tıkaçlar yerleştirecektir.
 
 
İyileşme süresi nedir?
 
Doktorunuz burun estetiği operasyonu sonrası ilk 7 ila 10 gün süresince burun splinti kullanmanızı isteyecektir. Ameliyattan sonra, gözlerinizin çevresinde orta derecede şişlik ve morarma meydana gelebilir ve bu iki hafta kadar sürebilir. Operasyon sonrası dört haftaya kadar yorucu bir faaliyetten kaçınmalısınız; 
 
 
Operasyonda çıkan neticeler tipik olarak şişme azaldığında ve doktorunuz burun splintini çıkardığında görülebilir. Burundan nefes alma, şişlerden ve ödemden dolayı ortalama 3 hafta süresince zor olacaktır. Ameliyatı gerçekleştirdikten iki ay sonra şişler oldukça azalacaktır.
 
Güzellik çoğu birey için önemli olsa da, sıhhat herşeyden önce gelir. Tüm okurlarımı sağlıklı güzel günler dilerim.
 
 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..