Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '17

 
Kategori
Eğitim
 

Teog'un Kaldırılması ve Eğitim Sistemi

Merhaba arkadaşlar,

Eğitim sistemimiz değişmektedir. Teog sınavı kaldırıldı. Yerine ne geleceği ise henüz belirsizdir. Teog sınavından bahsetmek istiyorum. Kaldırılması doğru mu yok doğru değil mi diye kendimce değerlendirmede bulunacağım. 

Teog 8.sınıf öğrencilerine yılda 6 sı ilk dönem 6 sı ikinci dönem olmak üzere  toplam 12 sınavdan oluşmaktadır. 
 
Teog sınavı haftasonu değil haftaiçi yapılmaktadır.

Teog sınavının maliyeti toplam da 100 milyon liradır. Tek sınavın ise maliyeti daha düşüktür.

Bana göre Teog sınavının kaldırılması doğrudur. Fakat yerine daha iyi kaliteli uzun vadede fayda sağlayacak bir eğitim sistemi gelmelidir. Duyumlarıma göre sınavlar hiç yapılmayacaktır. Okullar kendi sınavlarını kendileri yapacaklardır. Bu son derece yanlış bir uygulama olur. Çünkü doğu bölgesinde veya taşrada bulunan öğrencilerin buraya gelip sınavlara girmesi imkansızdır. Not şişirme olayı ve torpil olayı hat safhada olacaktır. Gerçekten adam akıllı bir eğitim sistemini oluşturmak bu kadar zor mudur. Başarılı olan ülkelerin eğitim sistemlerinin araştırılıp bizim ülkemizde uygulanması zor mudur. Neden bu kadar çok sistem değiştirilmektedir. Gerçekten amaç eğitim sistemini mi değiştirmektir. Bu kadar çok eğitim sistemini değiştirilen bir ülke nasıl başarılı nesiller yetiştirebilir. Eğitim sisteminin durumunu bence anket olarak ve işin uzmanlarına soraraktan gerçekten adam akıllı bir eğitim sistemi getirmeleri gerekmektedir.

Bir ay içinde eğitim sisteminin oluşturulması ise o sistemin bu kadar çabuk sürede ne kadar kaliteli bir eğitim ortaya çıkabilir ki?
Bence eğitim sistemi değişecekse gerçekten bu işin uzmanları olan kişilerin karar vermesi gerekir. Amerika'yı yeniden keşfetmenin bir anlamı yoktur. Sınavın olması gerekmektedir. Çünkü taşrada bulunan çocukların başarılı okullara girmesinin tek çıkış yolu odur. Tabi bu çocuklarımızın bir yerlere gelmesini istiyorsak. Yoksul olan insanlarında zor da olsa bir şekilde iyi yerlere gelmesini iyi okullara yerleştirilmelerini merkezi sınav sistemi ile gerçekleşmektedir.

Eğer sınav kaldırılırsa çok yazık olur. 

 
Toplam blog
: 48
: 523
Kayıt tarihi
: 26.05.16
 
 

1993 yılında Sinop ili Durağan ilçesinde doğdum. 1997 yılında ailemle birlikte İstanbul'a geldim...