Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

25 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

BANA DAMDAN DÜŞEN BİRİNİ GETİRİN

BANA DAMDAN DÜŞEN BİRİNİ GETİRİN
 

alıntıdır


Ne kimse göründüğü kadar şanslı, ne de kimse göründüğü kadar şanssızdır. Bir görünenler vardır bir de görünmeyenler. Herkes sahip olduğu değerlerin bedellerini öder bir şekilde. Ne günahlar cezasız kalır ne de emekler karşılıksız. Belki emeği verdiğinizden cevap gelmez ama başka bir yerden güldürür hayat insanları. 
 
Hele büyük konuşmalar var ya, yedirir insana ve dilini susturur konuştukları. Empatiye hiç inanmam kimse kimsenin yerine gerçekten hissedemez onun için kimse kimseyi tam olarak anladım demesin. Sadece benzer yaşananlardan neler yaşanabileceğini anlayabiliriz. Nasrettin Hocanın "Bana damdan düşen birini getirin ancak o anlar neler hissettiğimi." dediği gibi. 
 
Kıyaslamak. Yok kimse kimseyle boy ölçüşmesin çünkü herkesin kısmeti gönlünün getirdiklerinden kaynaklanır. Her şeyin biraz öncesi biraz sonrası vardır şimdiyi şekillendiren. Buz gibi görünen insanların da nedenleri vardır, sımsıcakmış gibi gönünenlerinde. Yemek isteyene bal-kaymak, istemeyene de gam-keder-şikayet. 
 
Sadece aptallar görmez ve anlayamaz yaşananları. Ve aptalların en büyük aptallıkları kendinden başka herkesi aptal sanmalarıdır. Sanır ki kendindendir gördüğü değer. Cadıların bol olduğu yerde kaynar cadı kazanları. Dürüstün kazanında sadece karın doyuran lezzetli yemekler. Hayata ve insanlara nasıl bakarsan, nasıl davranırsan onu görürsün HAYAT AYNASINDA. Güzellikler de, kötülükler de senden. 
 
Kaşığına sokma hasetleri ki hazımsızlık yapmasın yediklerin ey insan. Sen de karınca da aynısınız hayatın karşısında. Herkes payına düşeni yaşar, olgunlaşma bunu anladığında başlar, yoksa sadece yaş alırsın gerisi hikaye bile anlatmaz. Sen yorulma, hayat yönetir kendini başı yukarıda ayaklarıysa sağlam basar toprağa. Sen sadece sev ayaklarını o da sana hiç ihanet etmez inan bana. 
 
Ve lütfen acı-acı yemenin acı-acı çıkmasını da hesapla, empati yapamam senin yediklerinin nasıl acı vererek çıkacağına ama idareli kullan hayatın getirdiklerini her şeyin bir bitme süresi var. Şeytanına da arada izin ver o bile çok yoruluyor hasedin getirdiklerini taşımaya. Senin olmayan hayatları giysi etme bedenine. YAKIŞMAZ. 
 
En güzeli azıcık aşım ağrısız başımdır. Ağrının olduğu yerde baklava-börek de beş para etmez. Her açıdan sağlıklar diliyorum bu güzel güneşli sabahtan herkese ve de aydınlık ağrısız geceler. Kimse üstüne alınmasın bu şimdi kime gönderme yapıyor diye. Belirli bir kimseye değil sözlerim, ben lafımı ortaya yazdım isteyen alıp kullansın. 
 
 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..