Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '18

 
Kategori
Dünya
 

Bahçeli'ye Katılmak Gerekir

Bahçeli'ye Katılmak Gerekir
 

Nostalji eski araba merakının dışında yaptığı ve yapmaya çalışmış olduğu politikalarını sevmem ama geçen gün Amerika'nın 3 PKK elebaşına ödül koyması kararına karşı koymuş olduğu tavrını beğendim.

Şöyle söylemiş Bahçeli; 'Bu teröristlerin adres ve koordinatlarını en iyi bilen Amerika'dır.'

Ödül açıklama haberini izlediğim anda, 'elebaşı elemanlarını Amerika eli ile koymuş gibi gidip alabileceği halde neyin ödülünü koyuyor? bu işte gene bir bit yeniği var' diye düşündüm.

Bahçeli ile düşüncelerimiz bu konuda örtüşüyor. Örtüşüyor ama sadece söylemde kalmamalı. Bahçeli bu işin takipçisi olmalı. Politikacı olalı iyi bir şey yakaladı, devamını getirirse seksenbir milyonun takdirini ve politikada da ivme kazanır.

Kırk yıldır kangren olmuş ve binlerce insanımızın hayatına mal olmuş PKK terörü ile ilgili Bahçeli'nin bu çıkışını ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte sürekli gündemde tutarak iyi bir politika yürütebilseler inanınız analar bir daha ağlamaz bu ülkede.

Amerika'ya karşı tavır konulmuş olsa bile 'güçlü olan kazanır' misali tavırların boşa gideceğini biliyoruz çünkü uluslararası oyunlar üst perdeden oynanıyor. Siz istediğiniz kadar 'adres ve koordinatlar bellidir' deyiniz, imam (ABD-İsrail) bildiğini okur.

Siyasilerimiz 40 yıldır terör konusunda demagojiden ileriye bir arpa boyu yol alamadıklarını gördük görüyoruz. Söylemler güzel ama icraat yok!

Kırk yılda toprağa düşen askerlerimizin sayılarına bakınız, hepsini unuttuk gitti. Amerika İsrail ile birlikte terör konusunda öyle bir zemin hazırlamışlar ki, terör ile vatan arasında adeta soğuk savaş dönemlerinde olduğu gibi 'beka' sorunu haline getirmeyi başardılar. Oysa savaş yok ortada. Yaşanmakta olan dünya silah tuccarlarının birer oyunlarıdır.

"Terörü kökünden kazıyamazsınız" diye bir kural yoktur. Ama mekanizma öyle bir geliştirilmiş ki, ABD' nin çıkarları doğrultusunda İnsan hakları bildirgesi geçerli olmamakta ama sizin terör örgütünü sıfırlamak adına silahlı bir girişimde bulunmak istediğinizde İnsan hakları bildirgeleri karşınıza çıkıyor ve öldüremiyorsunuz terör elemanlarını.

Bu çifte standard İnsan hakları evrensel beyannamesi tamamen dünyadaki silah petrol borsa faiz ve dolar tuccarlarının elindedir. İstedikleri zaman istedikleri gibi kullanıyorlar ve olan bizim taze fidanlarımıza oluyor. 

Şuraya bakar mısınız. Sanki 40 yıldır terör elebaşlarının adresleri bilinmiyorcasına Türk halkıyla adeta alay edercesine Amerika ödül koyuyor yakalanmaları için.

Bugün Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bir araya gelerek 3 elebaşının adreslerini Amerika'ya iletmiş olsalar bile Amerika gündemi değiştirerek başka konulara geçer!

Amerika için önemli olan silah satışlarıdır!

Dünya barış örgütü ve silahsızlanma örgütü harekete geçmediği sürece bu dünya tuccarları kan akıtmaya devam edeceklerdir ne yazık ki..

Vahşi kapitalizm böyle birşey işte!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..