Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Barcelona gerçeği, herkesin gözüne girmeli ama!

Futbol basit bir oyundur. Anladığını söyleyen yada ben bu işi çok iyi biliyorum diyenler fena halde yanılıyor. Barcelona asrın takımı başlığında yapılan yakıştırmalar hala güncelliğini koruyor ama son ayda aldıkları skorlar bu düşünceleri sorgulamaya açtı. 

Barcelona " biz starları yetiştirir transfer etmeyiz " şeklinde açıklama yapıyordu. Bugün neden iyi bir TD miz yok diye düşünüyor olmalılar. Star yetiştirebilen okulun neden iyi bir TD yetiştiremediği sorusuna yanıt aramak önemlidir.

TD konusu futbol camiası TD ile ilgili uzun tartışmalar yapıyordu. Hatta takımın başarısında TD katkısı için oranlar veriliyordu. Bunların çok değerli olmadığı gün gibi ortada. İnsanların ve özelliklede futbol aleminin sesi leylek misali lak lak çıkıyor. Boş sohbetler ile günler geçiriliyor. Öyle olduğu içinde bu sonuçlar ortaya çıkıyor.

Barcelona yıldızlar topluluğu. Messi, Xavi ve İniesta süper yıldızlar. Neymar JR, Dani Alves,Piquet, Jordi Alba, Dani Alves, Busquets, Sanchez, Pedro hatta Fabregas say say bitmez. Bu oyuncuların hangisini bir takım istemez. Bu oyuncuların oynayamayacağı bir takım var mı? Yok, bu oyuncular zaten ülkelerinin milli takımlarında oynuyor.

Atletico Madrid, kadrosunda bu oyunculara denk neredeyse bir oyuncu yok. Hatta Atletico'nun önemli oyuncularından David Villa neredeyse bedelsiz Barça dan geldi. Ama buna rağmen Atletico, CL den eledi Barça'yı. Neredeyse sahadan sildi. Peki arada böylesine yıldız farkı varken nasıl Atletico, Barça'yı eledi. Simeone ile Tata farkı şeklinde açıklayabiliriz. Bu yanıt basit ve etkili olabilir. TD ler yer değiştirse ki Simeone'den önce Atletico çok gerilerdeydi mesafa sürüyor olurdu. Ama şimdi mesele değişti.

Spor dünyası Bale'nin kupa finalinde attığı golü konuşuyor. 70 metre top sürüp kalecinin bacaklarının arasından topu kaleye sokmak önemli iştir. Dünya bunu konuşabilir. Ancak pozisyonun en başında atak yapan Barça nın, Messi ile savunma yapmaması hiç konuşulmuyor. Hızından bahsederken anlatılanlar unutuldu yada dikkate alınmıyor ama golün başındaki mücadelede Messi, Bale'in hızına yaklaşamadı ve gole giderken onu yolcu etti.

Messi koşmuyor. Messi'nin ne kadar koştuğunu kimse söylemiyor ama bu mesafe 5 KM değil. Rakip saha yarısından geriye gelmiyor. Onun için saha 25 metre. Bu Barça'nın kaybetmesinin temel neden. Messi koşmadığı için diğer yıldızlarda neredeyse ağar çekim koşuyor. Bu bir çok maçı kazanmalarına yetiyordu ama Madrid ler karşısında bu iş yapmadı. Kaybettiler. Real'i la ligada yenmeleri  ise tamamen Ramos ile Alonso'nun bireysel yanlışları. Penaltılar olmasa, Ramos atılmasa, Barça gol atamazdı yiyebilirdi.

Yönetici uzak görümü olan adamdır. Tata uzak yada yakın bir görümü yok. Gelen tehlikelere önlem almayı başaramadı. Messi'nin koşmamasından bahsederken 20 yıl önceki Romario'u unutmamak gerekir. Oda Messi gibi hiç koşmazdı. Messi de giderek onun gibi oynamaya başladı. Bu Barça'nın oyun tarzı mı? TD ler sen koşma mı der orada oynayan oyuncuya bilmiyoruz. Ancak görünen o ki Barça'nın oyun tarzı yıllardır değişmiyor. Onların bu burnu havada tavrı Madrid'ler tarafından çökertildi. Peki ya Tata nasıl TD anlayamıyorum bu kadar yanlışa nasıl bifr önlem düşünemiyor?

Birde geçen yıl Bayern den yenilen 7 gol var iki maçta. Asrın takımına yakıştı mı?  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..