Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Batıda Temizlik Hareketleri

Avrupa’da Naziler döneminin politikasının sağlıklı bir Alman nesli oluşturmak istenmiş, bu politika gereği Almanya’da her gün beş saat beden eğitimi ve spor dersleri zorunlu olarak kabul edilmiştir. Daha sonra devlet destekli, sakatlar, engelliler, çingeneler ve Yahudiler imha edilmiş, saf bir ırk yaratma yolunda önemli adımlar atıldığı çeşitli kaynaklarda belirtilir. İmha tabi ki suçtur, ancak nesli sağlıklı bir yapıya dönüştürmek için beden eğitimi ve spor derslerini onaylamamak mümkün değil.

Aynı tekniğin Ruslar tarafından da uygulandığı iddia edilir. Özellikle sağlıklı nesiller yetiştirmek adına yapılan söz konusu eylemler, acımasızca engellilerin, yaşlıların ve hastalık riski taşıma potansiyeline sahip bireylerin yok edilmesini ön görüyordu. Sadece Stalin zamanında yirmi milyondan fazla insanın, Türklerin, engellilerin, Müslümanların yok edilmesi ve sürgün edilmesine olanak sağlayan ciddi bir kıyım hareketi uygulanmıştı. Bizde “cilikler” modadır, bir ara Stalinciler, Leninciler olmasının alt yapısında yatan psikolojik alt yapıyı merak etmemek imkânsız.

İsveç ve Norveç’in de uzun yıllar Eskimoları sistematik olarak yok ettiği, ayrıca suçluların üremesini engellediği çeşitli kaynaklarda belirtilir. Söz konusu eylemelerden amaç, suç işleme potansiyeli olan insanların üremesine engel olarak onlara ait nesilleri ortadan kaldırmak şeklinde bir politika izledikleri söylenebilir.

Sağlıklı ve saf ırk yaratma politikasını birçok Avrupa ülkesinin sistematik olarak uyguladığı çeşitli kaynaklarda belirtilir. Bu konuda onlar gibi düşünmemekle beraber sağlıklı nesillerini savaşlarda yitiren biz Türklerde uygulanması halinde “Çanakkale Savaşına giden on beşlileri görünce” herhalde insan namına çok az kişi kalırdı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bizim ülkemizdeki engelli sayısının Avrupa’ya göre fazlalığı ile ilgili olarak da söz konusu politikaların payı olduğunu düşünmeden edemiyorum. Söz konusu politikalar bizde uygulanmadığı için şanslı mıyız, şanssız mıyız bilebilmek imkânsız.

Çalışmayan kişi yemek yemeyi hak etmez prensibinin temel alındığı batı, geçmişte suçluları ya yok ederek, ya da kısırlaştırarak çözüm yolu bulmuş. Hitler bir adım daha ileri gitmiş ya da onun yaptıkları insanlara belki de ilan edilmiş. 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..