Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir şey sağladığı avantajlar çıktıktan sonra da popülerse gerçekten popülerdir

Bir şey sağladığı avantajlar çıktıktan sonra da popülerse gerçekten popülerdir
 

İnsanların ilgi gösterdikleri şeylerin parayla desteklenmesi doğru bir şey. Hani bilmiyoruz ama örneğin futbolda para olmasa bu kadar ilgi olur muydu? Yani elbette insanlarda futbol sevgisi var ama bunu sağlayan da bu oyunları organize edenler. Statlar olmasa, milyon dolarlık yıldızlar olmasa, rekabet olmasa futbol bu kadar sevilir miydi? Bence çok para var onun için.

Sen stada zevk için gidiyorsun ama bu işi organize edenler para için yapıyorlar. Sokak arasında plastik topla oynarsın da aynı keyfi alamayabilirsin. Futbol güzel ancak seyredilir hale, senin seveceğin hale getiriyorlar. Tuttuğun bir takım var, renklerin var, fanatiksin, bu işten zevk alıyorsun; hayatının önemli bir şeyi futbol. Ve milyonlarca kişi böyle. Futbol mahalle aralarında gazozuna oynansa böyle olur muydu? İzleyen memnun, oynayan memnun, organize eden memnun. Çünkü para var. Para olmasaydı şu anda futbolun adı bile yoktu.

 Her şey öyle… Popüler olan ne varsa arkasında para var… Elbette arkasında para olmadığı halde popüler olan şeyler de var. Doğa örneğin. Ben kendimi bildim bileli popüler. Ağaçlara para mı veriyorsunuz? Keza deniz. Ama daha popüler olması ve insanları daha fazla çekmesi için yine de para vermeniz gerekiyor. Sinema güzel ama milyon dolar harcanarak yapılan Titanik gibi filmler sayesinde popüler. Keza müzikte bizi uçuran mega sanatçılar. Van Gogh’un tabloları milyarlar etmeseydi kim bakardı.

Böyle olması gerekiyor… Neye ilgi varsa onun parayla desteklenmesi lazım. Yalancı bir popülarite ama yapacak başka bir şey de yok. Mutlaka hayatta çok şey popüler de dikkatimizi çekecek hale getirilmesi gerekiyor. İlgi kendiliğinden doğmuyor, sevdiğiniz şeyin ilginize sunulması lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..