Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Boşanmış erkekler...

Boşanmış erkekler...
 

Her ne kadar yaşları 40'ın üzerinde olsa da, boşanmış erkeklerin, yeniden evlendiklerinde ikinci eşlerini çok mutlu edebilme olasılığı, bekar erkeklere göre daha fazladır. Niçin mi? En önemlilerinden biri onların yaşamış oldukları acı tecrübeleri....

Boşanmış erkek sorumluluk sahibidir. Evlilik hayatının ister istemez dayattığı çeşitli gereklilikler vardır ve evli bir insan kafasına her estiğini, istediği anda yapamayacağını bilir. Boşanmış erkek, bu gereklilikleri daha önce yerine getirememiş bile olsa, nasıl davranması gerektiğinin bilincindedir. Tekrar evlenmeyi kafaya koyduğuna göre de; bu zevkli tutsaklığı (bunu daha önce yaşadığı için) boşanmamış bir erkeğe göre daha ayakları yere basarak kabul ediyor demektir. Yani, ikinci kez evlendiğinde sorumluluklarının bilincindedir ve eşini mutlu etmek için elinden geleni yapar.

Boşanmış erkek ne istediğini bilir. Daha önce evlilik tecrübesi geçirmiş bir erkek, evliliğinin yürümemesinin nedenlerini, niçinlerini öğrenmiş; aynı zamanda hatalarından ve eşinin hatalarından da ders almıştır. Karşınızda sizin evlilik tecrübesizliğinizin de üstesinden gelebilecek deneyimli bir erkek var. Bu deneyimden kaçmak yerine, bunu ilişkinizi daha iyiye götürmek için kullanmanızda ne gibi bir zarar olabilir ki? Üstelik yaşadığı tecrübelerle sizi ve kendi hayatını mükemmel yönlendirecektir.

Boşanmış erkek korkusunu aşmıştır. Erkeklerin hayat boyu yenmeye çalışıp, çoğu zaman da yenemedikleri korkuları vardır: Bağlanmak. Bu korku en aşık çiftleri bile ayırmaya kadir, çok etkili bir bombadır ve etkisiz hale getirilmesi ise çok zordur. Eğer bir erkek bir kere evlenip boşanmışsa ve buna rağmen tekrar evlenmek istiyorsa, bağlanma korkusunu tedavi edebilmiş, yakaladığı gerçek aşkı uzun süre sürdürmek istiyor demektir.

Boşanmış erkeğin mantığı öncelikli gelir.İkinci evliliğini gerçekleştirmeye karar vermiş bir erkek, mantığının sesini dinlemek zorunda olduğunu bilir. Önceki evliliğinde yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak; aynı hatalara tekrar düşmemek için mantığını nasıl kullanması gerektiğini de artık öğrenmiştir. Bir ilişkide artıları ve eksileri çok daha iyi değerlendirebilmesini öğrenebilmiş bir erkek, aslında, sanılanın aksine mükemmel bir damat adayıdır.

Boşanmış erkek daha olgundur. Hepimiz biliriz ki; erkekler ilk gençlik yıllarında tamamen içgüdülerine ve gelgeç isteklerine göre hareket ederler. Yaşları kemale ermeye başlayınca zekalarını kullanmayı öğrenirler ve aşkta daha doğru seçimler yapmaya başlarlar. Evlilik ve boşanma gibi olaylar da, tıpkı askerlik gibi bir erkeği olgunlaştırma yöntemlerinden biridir.

Boşanmış erkek stajını bitirmiştir. Erkekler; tıpkı, asıl çalışmak istedikleri firmaya girebilmek için staj yapmak durumunda kalan yeni mezunlar gibidir ilk evliliklerinde. İkinci evliliğini sizinle yapmak istiyorsa, bu staj değil; hayat adlı meslekten sizinle emekli olmak istediği anlamına gelir.

 
Toplam blog
: 57
: 2828
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

17 yıldır uluslararası firmalarda yöneticilik yaptım. Bunun yanında şirketlere satış, yöneticilik, k..