Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Şehit haberleri - yorumsuz

Şehit haberleri - yorumsuz
 

foto:mgunay.net


Gündemden düşmeyen terör, aktifliğini şehit haberleri ile devam ettiriyor. Siyasetin anaforunda gencecik canlar bu vatan için gidiyor. Ancak kurulmuş devleti, kuruluş ilkeleri bakımından münazalı duruma düşürmek isteyen bedbahtlar, memlekette asayiş, güvenlik birlik sağlayacaklarına nifak tohumları ekmektedirler. Adınada liberal demokrasi etiketi eklemektedirler.

Seksen yıldır şehit kanları ile sulanmaya devam eden vatanım toprakları üzerinde, yaşam savaşı veren milyonlarca insanımız açlık sınırı altına düşerken, kalkınma, sosyal güvence ve sosyal hizmettin gittikçe zayıfladığı emperyalizm oyunlarının sinsice emellerine yaklaşmak için saman altından su yürüttüğü haldeyken; kahraman askerlerimizin ve polislerimizin cansiperane görev anlayışları ve vatan sevgisi görev aşkı uğrunda şehitlik yolculuklarını saygıyla selamlıyorum.

Benim oğlum sağlık raporunu sunsa askere almayacakları halde, O hayır dedi askerliğini onuruyla yaparak Allah'a şükür geldi. Ama Yazıklar olsun ki askerliğine engel olmayacak bahane ve iltimaslarla sahte rapor alarak, vatan görevinden kaçan zavallılara ki bu vatanın havasını tenefüs edip, suyunu içip kendilerini şerefli zannetmektedirler.

Öyle oldu ki şehitlik haberleride sıradanlaştı, haberlerin kenarında, kıyısında yer almaya başladı. Oysaki trafik kazsı ölümleri ile yarışır hal almıştır. Bu durumu normal göremeyiz, Ülkemizde güvenlik ve huzur istiyoruz!

Yorumsuz şehit haberlerini de üzülerek yayınlıyorum:
13.07.08 : Tunceli’de operasyona giden askerlerin güzergâhına döşenen mayının patlatılması sonucu 1 astsubay ile 1 er şehit oldu. Şırnak’ta da güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü(milliyet.com)

Silopi’de Cudi Dağ eteklerindeki Esenli ile Derebaşı köyleri arasında devriye görevi yürüten güvenlİk güçlerine, bu akşam saat 20.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 1 asker başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Yaralı asker helikopterle götürüldüğü Şırnak Asker Hastanesi'nde doktorların çabasına rağmen şehit oldu. (13.07.08 - milliyet.com)
Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 2 olduğu belirtildi. Çatışmada yaralanan Jandarma Komanda Er Murat Uzun, şehit oldu. Çatışmada Astsubay Onur Bakbak (27) da şehit olmuştu. (14.07.08 gazetevatan.com)

Bingöl ve Şırnak' ta çatışma; 1 üsteğmen ile 1 er şehit oldu. (18.07.08 milliyet.com)

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu jandarma erler İskender Ercan, Mehmet Gidiş ve Mehmet Koç şehit oldu. (25.07.08-hürriyet.com)

Kars’ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir onbaşı şehit oldu, birer de yaralandı. (26.07.08 milliyet.com)


Sivas Koyulhisar' da askeri araca saldırı yapıldı. 1 uzman çavuş şehit oldu. 2 asker ile 1 teknisyen yaralandı. (31.07.08)

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde 21 gün önce askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Er Muzaffer Gültekin, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. (31.07.08-hurriyet.com)

Malazgirt'te emniyet binasına 06.08.08 günü saat 21.30 da. 100 metre mesafeden fırlatılan roket binanın girişinde patladı. Nöbetçi polis Mehmet Özdek şehit oldu, polisler Ahmet Avcı ve Emrah Koç yaralandı. Yaralılar, Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. (hürriyet.com.tr-07.08.08)

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı Jandarma Karakolu’na bir grup PKK’lı terörist tarafından ağır silahlarla düzenlenen saldırıda açılan ilk ateş sonucu Jandarma Er Cem Hevale şehit oldu. (10.08.08 milliyet.com.tr)

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde, Acemoğlu Köprüsü yakınında teröristlerce yola döşenen mayın, bu sabah askeri arac geçerken patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre biri yarbay 9 asker şehit oldu. 3 yaralı (Biri yüzbaşı) var. (11.08.08 milliyet.com)


Hakkari'de mayına basan piyade er Osmaniye'li Halil Güneş şehit oldu. (15.08.08 hürriyet.com.tr)

DHA Şırnak- Cizre karayolunda devriye görevi yapan askeri araç, dün saat 07.00 sıralarında Kızılsu Köyü yol ayrımından geçerken, asfalt olan yolun kenarındaki toprak bölüme daha önceden döşenen bir mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.
Patlamanın etkisiyle askeri araç tahrip olurken, Astsubay Müslüm Fırat şehit oldu, 8 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulans ve özel araçlarla Şırnak Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Evli, iki çocuk babası Şehit Astsubay Fırat’ın cenazesi, memleketi Gaziantep’in Nizip İlçesi’ne gönderildi. (19.08.08 hürriyet.com.tr)

BATMAN'ın Sason İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Jandarma Er Fahri Tekdoğan şehit oldu. (25.08.08-milliyet.com.tr)

Bitlis'in Mutki İlçesi'ne bağlı İkizler Köyü kırsalında bir grup PKK'lı teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 PKK'lı öldürülürken, 3 korucu da şehit oldu. (26.08.08-gazetevatan.com.tr)

İzmir'in Yağhaneler Semti'ndeki bombalı saldırıda ağır yaralanıp Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Er Hüseyin Arısoy şehit oldu.(29.08.08-hürriyet.com.tr)

Bingöl'ün Yedisu İlçesi'ndeki Jandarma karakolunun nöbet noktalarına saldıran PKK'lı teröristlerin ateşle 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Askerlerin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, PKK'lı 2 terörist ölü ele geçirildi. (31.08.08 - milliyet.com.tr)

Giresun'un Dereli İlçesi Kümbet Yaylası'ndaki PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren askerlerden Uzman Çavuş Murat Gürel'i şehit ettiler. (02.09.08-milliyet.com.tr)

Bingöl’ün Çığıl ilçesi tek başlar Jandarma Karakalou’nda koruma görevi yapan askeri time iftar saatinde bir grup PKK’lı tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alınan askerlerle PKK’lılar arasında çatışma çıktı, 2 asker ağır yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ’a götürülürken yolda şehit oldular. (02.09.08-hürriyet.com.tr)

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yola düşediği mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu uzman çavuş Mustafa Ali Yazıcıoğlu ile er İlyas Güzel şehit oldu. (05.09.08-gazetevatan.com.tr)

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde PKK terör örgütünce tuzaklanmış patlayıcının patlaması sonucu 1 er şehit oldu. (06.09.08-hürriyet.com.tr)

Şemdinli kırsalında PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşte 1’i üsteğmen 3 asker ile 3 köy korucusu şehit düştü.(08.09.08 - milliyet.com.tr)

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nin Pilavtepe Mevkii’nde görevden dönen askerlere PKK’lı teröristler pusu kurdu.
Teröristlerin açtığı ilk ateşte er Ali Yüksel ağır yaralanırken, arkadaşlarının karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. PKK’lı teröristler, ormanlık alana kaçarken, ağır yaralanan Şanlıurfalı Yüksel, kaldırıldığı Karakoçan Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.(09.09.08-hürriyet.com.tr)

Şırnak kırsalında mayın tarama çalışmalarına katılan jandarma uzman çavuş Yakup Ceylan (23) dün akşam saatlerinde mayına basarak şehit oldu. (14.09.08-hürriyet.com.tr)

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneğin patlatılması sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş ile 1 vatandaş yaralandı. (hürriyet.com-22.09.08)

Şırnak’taki Cudi Dağı mevkisinde terör örgütü
PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir jandarma onbaşı
şehit oldu. (26.09.08-milliyet.com.tr)

Avustralya SBS Radyosu’na 2000 yılında verdiği demeçte şehit askerler için "kelle" dediği iddiasıyla daha önce 3 Ykr’ye tazminat ödemeye mahkûm edilen Başbakan Tayyip Erdoğan aynı suçtan yine ceza aldı.

Mahkeme, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şikáyetçi 6 şehit yakınına 3 Ykr tazminat ödemesine karar verdi. Şehit yakınları Sabri Öner, Nazife Güney, Keriman Karahan, Fidevs Palut, Fatma Köse ve Reyhan Sarıcı’nın Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları davayı Hakim Sevgi Övüç önceki gün karara bağladı. (27.09.08-hürriyet.com.tr)

Demek ki bu konunun boyutu bu sayfalara sığmayacak, Allah ülkeyi bu durumdan kurtarsın. İnşallah yeni şehitler olmaz, tüm şehit ailelerine başsağlığı diler saygılar sunarım. Şehitlerimize rahmet dilerim.


Şehit haberleri kanıksandı mı? : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=136784


Önceki şehitler için bkz. :
http://www.baktabul.com/off-topic/26329-vatan-sana-canim-feda-tum-sehit-haberleri-ve-olaylar-burda.html

İki haber : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=125790
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..