Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

29 Ağustos '08

 
Kategori
Mavi Yolculuk
 

Akdeniz, Akdeniz, güzel Akdeniz

Akdeniz, Akdeniz, güzel Akdeniz
 

*2008-YAZ MEVSİMİ* MERSİN-TAŞUCU-BOĞSAK Koyları


Sevgili (MB) Milliyet Blog ve Antidepresan T.A.Ş Arkadaşlarım...!

Sanki bu 2008 yılının yaz mevsimi geçen senenin yani 2007 yılının yaz mevsimine göre acaba daha mı sıcak geçiyor.? diye biraz karamsar düşünmeye başladım doğrusu. Kuraklıklar, Küresel ısınma, su kaynaklarımızın azalması ve kuruması, hepsi bir kırmızı alarm gibi geldi bana bir anda.!

Malum, yurdumuzun üç tarafıda denizlerle çevrili büyük bir yarımada Anadolu'muz. Ben burada bu denizlerimizden (Karadeniz+Marmara+Ege+Akdeniz) Akdeniz'den kısacık bahstmek istiyorum .Güzel ve ılık Akdeniz, tuzluluk oanı ile yurdumuzun en tuzlu denizlerinden biridir. (%0, 03 - Binde üç) Bundan dolayıda deniz ürünleri bakımındanda en zengin olanıdır derler, Ceyhan-Yumurtalık balıkçıları. Örneğin "Jumbo karades" bu sularda avlanır. Gece saat 23.00-24.00'de rahatlıkla denize girip, yüzebilirsiniz.

Bu denizimiz için söylenen güzel sözlerden bir tanesi de şimdi aklıma geldi. "Akdeniz, Akdeniz, güzel Akdeniz, seni görmek ister her bahtı temiz..! " (Baht kelimesi=anlamı kader, talih demek olan farsça sözcük.)

Adana'dan sevgili dostum Opr.Dr.Sabahattin beyin yatı ile Mersin-Taşucu'ndaki yat iskelesinden bir Cuma akşamına doğru, Akdeniz'in o güzel sıcak ve ılık sularında, rota batı istikamet, rüzgar güney-batı yönünden orta kuvvetde Lodos olmak üzere, mini bir "Mavi Yolculuk"seferine zevkle başladık. Hedefimiz ilk durak ve gece konaklamak için, Boğsak koyu olacaktı.

Ancak bu tekne gezintimizi sizlere, bu defa uzun uzadıya yazarak değilde, sizleri sıkmadan ve gözlerinizde daha iyi canlandırıp, anlatabilmek için aşağıda bendenizin bizzat kendi çektiğim, mini video sunumlarının web linklerini ve sayfamın altında yayınlanacak bu gezintinin fotoğraflarınıda yayına veriyorum sizeler için ;

1*Akdeniz`de "BOGSAK-MERSiN" koylarinda yelkenli sefasi...
http://video.azbuz.com/video-izle/AKDENiZ%60DE-YELKENLi/41000000000912507#set:0

2*Akdeniz`de "BOGSAK-MERSiN" koylari...Deniz aynen "AKVARYUM" gibi...
http://video.azbuz.com/video-izle/AKDENiZ%60DE-BOGSAK-MERSiN-KOYLARI/41000000000912483#set:0

3*Akdeniz`de "BOGSAK-TASUCU" MERSiN kara sularinda bir tekne gezintisi...
http://video.azbuz.com/video-izle/AKDENiZ%60iN-SICAK-SULARINDA/41000000000912468#set:0

İki gün süren bu minik "Mavi Yolculuk" tekne gezimiz, çok çok güzel ve zevkli geçti. Bu arada Taşucu yat iskelesinde tanıştığım bir turist çiftle sohbetimin içinde özellikle sormak istediğim, "Neden tercihiniz Akdeniz..?" verdikleri cevap çok ilginçti benim için, biz Norveç'den ikinci defa buraya geliyoruz, Akdeniz'i özellikle seçmemizin nedeni ise Türkiye'nin bu sahilleri henüz bozulmamış, bakir ve temiz bir kıyıya sahip olmasıdır. Ayrıcada buranın balıklarıda çok lezzetli ve bunun içinde dalış sporlarınıda burada zevkle yapabiliyoruz. Bu sorumun cevabı benim ve Türkiye'm için çok iftihar edilecek bir vesileydi. İnşallah bu imajı her zaman muhafaza etmeye el biriliği ile gayret edeceğimizi, canı gönülden destekleyip, inanmaktayım.

Sizlere bol bol sevgiler ve saygılar sunarım, efendim...

NECİP KÖNİ - A D A N A / TR

*NOT* Bu tekne gezimi (Temmuz-2008 ayının ikinci hafta sonu gerçekleşmiştir..!

*ALTDAKİ FOTOĞRAFLAR* Necip KÖNİ - Arşivi

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..