Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Nane yapraklı, soda - vişne - limon - votka alır mısınız?

Nane yapraklı, soda - vişne - limon - votka alır mısınız?
 

Biliyorum, sipariş etmesi bile zor ama müthiş güzel bir kokteyl. Son derece de basit. Bu arada, bu işin erbabı olan okurlarımdan af dileyerek ve haddimi aşmamak kaydıyla, bana göre muhteşem bir lezzet olan bu içeceği sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle serinletici, ferahlatıcı ve ruh gıdıklayıcı bir şeyler içmek istiyorsanız bir dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

Bardağınızın dörtte üçünü vişne suyu ile dolduruyorsunuz. Meyve suyunun, önceden açılmış, beklemiş olmamasına ve diğer tüm malzemeler gibi 6-8 derece sıcaklıkta olmasına özen göstermelisiniz. Vişne suyunun üzerine bir tam limonu, taze sıkıp ilave ediyorsunuz. Daha sonra şişe maden suyunun kapağını açıp, şişenin ağzını parmağınızla tıkadıktan sonra aşağı-yukarı sallayıp basınç birikmesi olmasını sağlıyorsunuz. Bebeklerin çıngırak sallaması gibi tıpkı. Sonra parmağınızı hafif aralayarak, tazyikli bir şekilde vişne-limon karışımının üzerine şampanya patlatır gibi ilave ediyorsunuz. Bu işlemi yaparken kendinize ve çevrenize zarar vermemek adına dikkatli olmalısınız. Son olarak da dilediğiniz sertlikte sek votkayı bardağa koyuyorsunuz. Birkaç yaprak taze naneyi birkaç dakika kokteylin içinde bekletirseniz, içeceğin damaklarınıza bahşedeceği lezzet iyice baştan çıkarıcı oluyor. Hele bir de damla sakızı ilavesi ile gerçekten de boyut değiştirmemeniz işten bile değil. Limon yerine portakal ya da mandalina suyu da tercih edebilirsiniz, ama taze sıkılmış. Zevk sizin.

Bu kokteyl daha önce bir barmen tarafından denenmiş midir, bir tarif sahibi var mıdır inanın bilmiyorum. Ben de herhangi birinden duymuş, okumuş ya da bir yerde içmiş değilim. Tamamen kendi tasarımım. Adını da "ferahnaz" koydum.

Aşkolsun, afiyet olsun efendim.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..