Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Magazin
 

Candan Erçetin, Günay'da kızıl saçlı bir kraliçe.

Candan Erçetin, Günay'da kızıl saçlı bir kraliçe.
 

Magazin basını ancak o da belirli bir süre görüntü alabildi.


2008 i 2009 a bağlayan son gecede Günay’ı hınca hınç dolduran belki beş yüz belki de altı yüz kişi, bir şarkının, bir nağmenin peşinden sürüklenip gidiyordu. Aslında şarkının sözleri ve müziği de sahnede bulunan çok özel birisinin, bir devin peşine takılmış sürükleniyordu. O dev Candan Erçetin’di. 2009 yılına onun sahnesiyle girmek için orada bulunanlar hak edilmiş, kazanılmış ve çok iyi yönetilmiş bir imajın, dev bir sesin unutulmaz melodilerine bırakıverdiler kendilerini.

Sahnede söylenen şey bir şarkı değil fareli köyün kavalcısının kavalından çıkan büyülü nağmelerdi sanki, yüzlerce kişi geçmişi geleceği bırakmış o anda sahnede bulunan ilke abidesi, kızıl saçlı olağanüstü kadına teslim etmişlerdi kendilerini.

Ben bunun sırrını düşünmeye devam edeceğim. Sahnede gördüğüm başka devlerden ayırt edici bir özelliği vardı, en az saçlarındaki renk kadar farklılık vardı diğerlerinden ve her şeyden. Hadi canım, bu ülkede hiçbir şey düzgün yapılmaz, magazinden uzak kalırsan ayakta duramazsın vb şehir efsaneleri de bu kızıl saçlı amazon tarafından cesur bir mücadeleyle yerle bir edilmişti.

Gösteri ve sahne birçok açıdan profesyonelce içinde bulunduğum bir alan olmasına karşın örnek alabileceğim şey, Candan Erçetin’in kendisi için yönettiği süreç incelenmeye, önünde şapka çıkarmaya değer. Klasik bir deyim olacak belki ama bir mekan, yılların Günay’ı öyle bir sallandı ki, bu devinim sahneden salonun en ücra köşelerinde masalarında oturanları bile o devinimin içine çekti, sürükledi.

Her şeyi doğru yapmakla oluşan bir sürecin sonuna ne eklemişti de o seçkin topluluk bir tanrıça gibi önünde eğiliyordu bu kızıl saçlı abidenin. Başkalarının güçle, isyanla becermeye çalıştığı şeyi o, büyülü bir atmosfer yaratarak nasıl elde ediyordu? Bir hanımefendi kalarak o sahneyi nasıl boydan boya kaplıyor salonda bulunan herkesin dalgalanışı ile aynı anda her yerde olabiliyordu.

Masamızı oluşturan sevgili İzzet Biton, eşi Sandra arkadaşları Esra, bizim arkadaşımız Arzu ve Suat gece boyunca bu büyüye kendilerini kaptırmış haldeydiler. Gece, olağanüstü şık düzenlenmiş bir Günay gecesi olarak başladı. Kalabalık önce ürkütücü gibiydi ama devamında herkes yanındaki için aslında yoktu. Bir toplulukta en güzel bulunma şekli. Kim vardı, kimler gelmemişti endişelerinden uzaklaşırsanız, kendiniz ve merkezinizde olabiliyorsunuz.

Magazin basını ancak o da belirli bir süre görüntü alabildi. Bu olabilecek muhtemel kargaşanın önüne geçti ve doğru verilmiş bir karardı. Kadınlar her zamanki gibi çok güzel, olağanüstü şıktılar. Özellikle ayakkabı ve takılar günümüzde gerçekten kadına çok şey katıyor, incelik ve parlaklık kadınlara onlarla birlikte geliyor.

Siyah ağırlıklı bir gece, etekler çok kısa ve mini olanlar da vardı ama ağırlık göğüs dekoltesindeydi. Kadınlar kendilerince en güzel buldukları yerlerini sade ama etkili biçimde sunmuşlardı. Salonun bütünlüğü o gecenin hak ettiği şıklıktaydı. İşin en güzel yanı başta Merve olmak üzere Kıvılcım ve Yeliz’de Günay’ın başarılı halkla ilişkiler görevlileri olarak geceye çok özel katkı yapacak şekilde giyinmişlerdi. (Bu süreçte onların değerli çabalarının kuruma ve geceye katkılarının canlı tanığı olarak tümünü kutluyorum)

Bütün görevliler sessiz bir hız içerisinde görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Bir görevliye ekstra bir parantez açmak zorundayım. Masamıza hizmet veren Deniz uzun zamandır rastlayamadığımız bir güven, hız ve espri içerisinde hizmet verdi. Yerinde ve pratik cevaplarına saklı mini ve rahatsız etmeyen esprilerle sadece benim değil masada bulunan herkesin güvenini ve takdirini kazandı. (Bu alanda çalışanların eğitimlerinin iletişimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Deniz herkesin yaptığına kendi değerlerini katarak hepimizin gönlünü almıştı)

Gecenin başlangıcında sahne alan Ediz Onay, nostalji müzikleri ile yemek müziğinin aranılan grubu olacağını gösterdi. Nuran Sultan sahnesini bazı actionlarla hareketlendirmek zorunda. Günay sahnesinde ayakta durmak, aldığın süreyi eğlendirerek geçirmek gerçekten çok zor. Bu konuda masamızın da görüşü böyle. Dansözlük, ve sadece dans Günay sahnesinde yeterli olmuyor, bunun biraz showla desteklenmesi sanırım daha iyi olacaktır.

Gecenin devamında nostaljilerimizin prensi Berkant gecenin sonuna kadar sahne aldı. Şarkıları, güzel etkileri olumlu fakat Candan Erçetin sahnesinde havalara kadar çıkmış coşku ve keyfin ardından sahne alması gerçekten çok zordu. Belki misafirlerin bu coşkusunu, eğlence isteğini daha güçlü bir show haline getirilebilirdi. Orada bulunanlardan hiç kimse Berkant’ı dinlediği için şikayetçi olmayabilirdi ama o gece eğlence ve hareket beklentilerinin dikkate alındığı bir show akışı geceyi daha mükemmel halde sonlandırabilirdi.

Ben dahil İzzet, Çiğdem, Arzu ve Suat yeni rakı, Sandra ve Esra beyaz şarap içtik. Yemeklerle her ne kadar çok ilgilenemediysek te, menü masamızda çok beğenildi. Somon Füme, Karides, Lakerda, Ahtopot gibi deniz ürünlerinden Siyah havyara, Beyaz peynir, Rokfor, Enginar, Z. Yağlı Yaprak Sarma gibi geleneksel lezzetlere kadar çeşitler özenle sunulmuştu. Lezzetli ara sıcakların ardından genelde iki yılbaşı hindisi, kalanlar da şaraplı bonfile tercih etti. Servis akıcı ve rahattı. Her dakika rahatsız etmeden göz temaslarıyla isteklerinizi belirtebildiğiniz iyi bir iletişim servisin güzel özelliği olarak sayılabilir.

Gecenin tümünde gözlediğim şey Günay Restaurant’ın, yeni ekibiyle Şişli’de rüştünü ispat ettiği şeklindeydi. Yeni ekip, Günay’ı geleceğe hak ettiği gazino kültürüne taşıyacakmış gibi görünüyor. Nezih, kendini güvende hissedeceğiniz bir gazino gecesi için bir gün mutlaka Günay’da bulunun eminim keyif alacaksınız. Bunun maddi boyutunu düşünenler elbette olacaktır, hak veriyorum ama bir yıl boyunca neler yapıyoruz? Nelere bütçe ayırıyoruz, iyi bir planlama size güzel bir gece yaşatabilir.

Dahası şirketler personeli için düzenlediği geceleri Günay’da gerçekleştirebilir. Bunu samimiyetle öneriyorum, o mekanın havasında bulunmanızı istediğim, önem verdiğim için.

<ımg id="myphoto" src="http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1941/182/61/660410942/n660410942_2329285_5041.jpg">

Candan Erçetin - Merve Sezgi

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..