Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

27 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

MİM'lendim! Neden BLOG yazıyorum!

MİM'lendim! Neden BLOG yazıyorum!
 

Sevgili Jüliet'e ve Sayın Mustafa Mumcu'ya Sevgilerimle...


Benim için BLOG yazmak ''orgazm'' gibi bir şey!

Sebepsiz yaprak kımıldamadığına göre, demek ki sebepsiz blog'da yazılmaz.. Öyle değil mi efendim?

Herkesin, ''neden BLOG yazıyoruz?'' sorusuna, vereceği bir cevabı ve bu cevabın içinde de gizliden gizliye yol almaya çalışan, acı veya tatlı bir serüveni vardır. Ben de BLOG okyanusunda yazma serüvenimle birlikte, yüzmeye çalışan birisiyim.. Burada sizlerle birlikte ''Milliyet Blog'' havasını soluyor olmak ruhumun heyecanlanmasına vesile oluyor ve ben çok mutlu oluyorum.

''Yazmak! Yazanlar için;aşk'tır, sevda'dır, doğum'dur, ölüm'dür, yaşamak'tır, herşey'dir!'' Daha nasıl anlatılır ki? Varlığını düşünerek ıspat eden bir insan, çıkmışsa bu yeryüzünde ben de varlığımı yazarak hissediyorum!

Benim aklımdan hiç bir zaman, ''hadi ben de yazayım'' düşüncesi geçmedi. Ama! Yazmıyacağım düşüncesi de geçmedi.. Zaten aklımdan, fikrimden, kalbimden geçenleri her zaman kaleme kağıda dökmüşümdür. Benim için yazmak! Hava su toprak gibi bir şey.. Gürültülü bir gökyüzü, çakan şimşekler, yağan yağmurlar ve buluşmak sonrası satır aralarında.. Arasıra da olsa, yazdıklarımın arasından sızan ''gökkuşağı'' olmak.

Okumak ve yazmak başkalarında olduğu gibi, benim içinde bir tutku. Sorsalar, neler okuyorsun diye, vereceğim cevap, gerçekten de ''hiç bir şey'' olur.. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da çok cahilim :( Neden derseniz, ben, her şey okumuyorum! Okumuyorum diyorum ama günlerim, haftalarım, aylarım, yıllarım hep okumak ve yazmakla geçiyor.. Nasıl mı? Kendi tercih ettiğim okumalarımın yanında, devamlı düşünüyorum! Düşünmediğim bir an dahi yok! (O yüzden ''düşünme Haftasını'' çok sevmiştim) :) Düşünürken çok meşgul hissederim kendimi.. Hatta dünyanın en yoğun insanı oluyorum o an.. Düşünüyorum, düşünüyorum, düşünüyorum, ta ki, ne zaman düşüncelerim gözümün önünde resmi geçit yapıyor ve ben o an, bütün gördüklerimi okumaya başlıyorum.. Ve ne zaman ki okuduğumun ne olduğunu anlıyorum, işte o zaman sancılarım başlıyor, doğurmam lazım geliyor ve yazıyorum! (yazdığımı sanıyor da olabilirim)

Dahası; ben düşüncelerimle sevişiyorum efendim.. Benim için yazmak demek, ''orgazm'' demek gibi bişi. (!) (Çok ciddiyim!) Şu an bu satırları öylesine cevap vermek için değil, madem soruldu bu soru bana, ben de bilesiniz diye yazıyorum. Tabii sizler ister inanırsınız, isterseniz inanmazsınız ama ben düşünemezsem, okuyamazsam, yazamazsam yaşayamam! (Tıpkı Rahmetli Çerkez Dedem gibi!)

Evet. Şimdi moda ''blog'' yazmak, ''günce'' tutmak! Ne zaman ki Milliyet Blog'da yazdıklarımı sizlerle ve Milliyet Blog okuyucularıyla paylaşmaya (Üleşmeye İmza: Ümit Culduz) başladım, işte o vakit, internet dünyasında var olan yazılarımın yayınlandığı ''diğer'' sitelerden, sessizce veda etmeye karar verdim.. (Kendi sitem ve Radyom da dahildir buna!)

Yazmamla ilgili olarak, ''şimdilik'' son söyleyeceklerim; (özel hayatım da dahil, ) yaşadığım her şey, ama her şey, beni fazlasıyla rencide etti ve çok yordu. Anlıyacağınız Sevgili Dostlar, şimdiler de ''Milliyet'' çatısı altında, yani ''Milliyet Blog'da'' ruhumla birlikte, düşüncelerimi ve duygularımı demliyorum..

Demek istediğim şu ki efendim, aslında ben sizlerin yüksek anlayışınıza sığınarak aranızda dinlenmeye çalışıyorum.. Bundan sonraki hayatımda, tabii ömrüm oldukça, ''yaşarken, '' kendim için bir tek şey istiyorum! Oda sağlık huzurdan gayrısı ve de Allah'tan! Yarınlara ve yarınların da ötesine, ''Milliyet Blog'dan'' seslenebilmek!

Sabiha Rana kimdir? Diye merak eden olursa şayet, ben emekleyen kalemimle birlikte, bir gönül çingenesi, bir gönül işçisiyim efendim..

''Melekler yüreğinizden öpsünler''

Saygılarımla..

MİM'liler:
Bahtlı Jüliet : MİM'i başlatan! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=157131
Sayın Mustafa Mumcu MİM'leyen! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=157687
Ömer Sebahattin Çetin MİM'lenen! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=157557
Sabiha Rana MİM'lenen! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=158507

<ımg id="imgResim" src="/Images/Blog/131/15/158507.jpg">Ve MİM'liyorum!

1- MuDo
2- Alyoşa
3- Aydın Tiryaki
4- Ben Bir Garip Aşk Bestesiyim :)

Neden ''Blog'' yazıyoruz?
 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..