Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
Müzik
 

Hadise ve Seksi "Düm Tek Tek" Klibi

Hadise ve Seksi "Düm Tek Tek" Klibi
 

Bu TRT’yi anlamak mümkün değil. Meşhur ve milli dava haline gelen müzik yarışmasına, kurum adına katılması için, Sivas kökenli, Belçika'lı Çerkes kızı; Hadise adlı şarkıcıyı görevlendirdiler.


E bu Hadise kızımız, malum, tipik bir popüler kültür ögesi. Dişilik ve seksapelitesi, tüketimi artırma fonksiyonu olarak maksimum seviyede kullanılıyor, kendisi ve yapımcıları tarafından. E, TRT bunu bilmiyor mu? Biliyor.


Yılbaşı gecesi ilk kez kamuoyu ile paylaşılan şarkısı “Düm Tek Tek”, pek çok otoriteden ve halk yığınlarından genelde geçer not aldı. Yurtdışında keza öyle. Geçenlerde Yunanistan’da bir konser verdi Hadise, yer yerinden oynadı.


Bugünlerin konusu ise şarkı için çekilen klip. Yönetmenliğini Metin Arolat yapmış klibin. Milliyet web sitesinde seyrettim. Tabi görüntü kalitesi çok çok iyi değildi ama hoş iyi olsa da fikrim, sanıyorum çok fazlaca değişmeyecekti.


TRT yetkililerinin, klibi çok seksi hatta erotik buldukları için veto ettikleri ve Hadise’nin yeni bir klip çalışması yaptığı, haberin ayrıntılarında yazılı.


Yahu klipte zaten Hadise, doğru dürüst görünmüyor ki neresi seksi olsun? Anormal derecede fazla dijital görüntü efektleri kullanılmış. Ve bence de, iğrenç olmuş. İlk planlarda Hadise, hanım hanımcık, ceketli, kravatlı falan. Ama daha sonra dansçı kızlar üzerindekileri çıkarıyor ve bizim Çerkez Kızı, başlıyor mini şort ve büstiyeriyle dans etmeye. Ama doğru dürüst görünmüyor vallahi dijital efektlerden dolayı, herhangi bir yeri.


Bu klibin yeniden çekilmesi çok doğru bir iş olacaktır. Ama klip “seksi” olduğu için değil, Hadise’nin ve tüm hikayenin, hadiseyi pert eden ağır teknolojik bombardımanından kurtarılması için.


Sevgili Metin Arolat! Siz bu sektörün duayenlerinden sayılırsınız. Yıllar önce çektiğiniz ve egzotik ortamlarda hatun göbeğinden kiraz yiyen klibiniz hala hafızalarda. Sanıyorum şarkının ismi de “<ı>Dert Değil” olacaktı. Ya da öyle bir şey. Klip hatırımda da, şarkı değil, ne yalan söyleyeyim. Elinizde “Hadise” gibi çok kıymetli ve fonksiyonel bir medyatik değer varken Allahaşkına çeke çeke bu ateşli, alevli, ne olduğu belli olmayan klibi mi çektiniz yahu?


Haydi bu sefer daha doğal ve az teknolojik bir şey yapın da tüm memleket rahat etsin.


Not: Medya organlarından bugün okuduğumuz haberlere göre TRT bir açıklama yaparak, klibin veto yemesinin nedeninin erotik bulunması değil, çekim kalitesi olduğunu ifade etmiş. E aklın yolu bir, ne diyeyim. Umarım bu bir kıvırma durumu değildir. Gerçekten de neden budur. Herhalde koskoca TRT, dün yayınlanan bu okuduğunuz yazımdan kopya çekmemiştir değil mi? (A.S. 24/03/2009)



@ "Seksi Çerkes Kızı Hadise": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=154345

@ "Disco Disco Partizani; Düm Tek Düm Tek Hadise Hani": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=160579

@İki sene önce bugün "Superonline Dedikleri Ne Ola ki?": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=31996

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 1177 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..