Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a çağrı: duvarları temizleyin

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a çağrı: duvarları temizleyin
 

Ankara’da sabah yürürken gördüğüm çirkinlikler aslında dışarıda yürüdüğümde hep gördüklerim. Dördüncü caddenin başındaki heykelin kaidesinde bir yazı GFB, Akdeniz caddesindeki parktaki güzelim banklarda ÇARŞI, Yedinci caddenin trafik tabelalarında UltrAslan. Geçen hafta İstanbul’daydım. Orada da benzer yazıların duvarlarda, çöp kutularında, yerlerde betonların üzerinde şehri çirkinleştirdiğini gördüm. Bu yazılanlara rakipleri tarafından yazıların başına veya sonuna yapılan eklemeler görüntü kirliliğine bir de “küfür” kirliliği ekliyor. Üç kulübün fanatiklerinin birbirinden hiç farkı yok. Bunlar kadar çok olmasa da zaman zaman Ankaragücü, 35 buçuk, Göztepe, Manisa yazıları da görünüyor. Kısacası üç büyükler başta olmak üzere futbol dünyası şehirlerimize kötülük ediyor.

Şehirlerimizin duvarlarını kirletenlerle Fenerbahçe tribününden Galatasaray teknik direktörüne birşeyler atıp alnını kanatanlar, Galatasaray tribününden Fenerbahçe maçında sahaya herşeyi atanlar, Beşiktaş tribününde maç boyunca Fenerbahçe’ye küfredenler aynı kişiler veya aynı düşüncedeki kişiler olmalı. Tribünlerdeki çirkinlikler sokak duvarlarında da sürüyor.

Şimdi üç büyük kulübümüz belediyelerle birlikte masaya otursunlar ve şehirleri temizleme kampanyası başlatsınlar. Üç kulüp tarafından finanse edilen temizlik ekipleri oluştursunlar, bu ekipler fanatik taraftarlarının kirlettiği şehirlerimizin duvarlarını, banklarını, heykellerini, trafik işaretlerini temizlesinler.

Not: Bu satırların yazarı çocukluğundan beri Fenerbahçelidir, ama onun için duvarı kirleten GFB06 yazısı, UltrAslan, ÇARŞI yazıları kadar çirkindir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..