Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '09

 
Kategori
Sinema
 

Buz devri 3, sıcak Ankara gününde serinletti ve güldürdü

Buz devri 3, sıcak Ankara gününde serinletti ve güldürdü
 

Buz Devri 3


Son yıllarda o kadar çok çocuk filmi seyrettim ki, yeğenlerimle... Önceleri Çağla ile giderdik, Çağla büyüyünce Sıla ile sinemaya gitmeye başladık. Artık Sıla için de çocuk filmleri zamanı geçmeye başlıyor.

Sinemada Buz Devri 3 oynuyordu, Ankara’nın bunaltan sıcağında Buz Devri seyretmenin güzel olacağına karar verince bilet kuyruğuna girdik. Bir çocuk filmine yanımızda çocuk olmadan gireceğimiz için çocukça davranmamız gerektiğini düşünürken, kuyruktakilerin yanlarında çocuklar olmaması dikkatimizi çekmişti. 2 saat sonra başlayacak film için ancak üçüncü sırada yer bulabilince dolu bir salonda izleyeceğimizi anlamıştık.

Ankara’nın büyük bir alışveriş merkezindeki salonların birkaçında Buz Devri 3 oynuyordu. Kimi salonlar 3 boyutlu kimi salonlar ise normal gösterimdeydi. 3 boyutlu gösterilen salonlardaki biletler daha çabuk tükenmişti. Demek ki seyircinin 3 boyutlu filmlere olan ilgisi yoğunlaşıyor.

Seksenli yıllarda, Ankara’da Arı Sineması’nda 3 boyutlu filmler izlerdik. Kartondan yapılmış gözlükler alırdık biletlerle birlikte. Bu akşam Buz Devri 3 için salona girerken verdikleri gözlükler artık daha bir gözlüğe benziyordu.

Filmi izlediğimiz, çok büyük bir salondu ve tamamen doluydu. Filmden çıkarken “salondaki çocukların sayısı yüzde 10 var mıydı?” diye bir tahmin yapınca gelen yanıt “10 çocuk ancak vardı” olunca düşündüm, yüzde 10 bile yoktur. Bir çocuk filmini, bir tatil gününde büyükler izliyordu, aynen bizim yaptığımız gibi…

Buz Devri 3 çok güzel bir filmdi, 3 boyutlu seyretmek filme daha bir güzellik kattı. Filme gideceklere 3 boyutlu seyretmelerini öneririm.

Bildiğimiz sevimli Buz Devri kahramanları bu kez dinozorlar arasındaydı. Her dinozor filminde olduğu gibi burada da iyi huylu ve kötü huylu dinozorlar vardı. Dinozor yumurtaları ve yavruları çok şirinlerdi.

Filmi dublajlı olarak izledik, her zaman olduğu gibi bizim tiyatrocularımız mükemmeldiler ve filme çok şey katmışlardı.

Sıcak bir Ankara gününde, Buz Devri 3 hem serinletti hem de güldürdü. Bu filmi izlemek için yalnızca çocuk olmak gerekmiyor, mutlaka izleyin…

Ankara, 4 Temmuz 2009

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..