Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

"Uyduruk" dünyadakiler...

"Uyduruk" dünyadakiler...
 

Arka plandaki "İkon", ön plandaki da galiba "Can" oluyor!...


Yabancı hayranlığında millet olarak üstümüze yoktur. Kendimizden bir şeyler üretmek yerine, üretilmişleri ve üretilmişlerin üzerinden bir şeyler <ı>“Uydurmayı” pek severiz.

Son günlerde yine bir moda ortaya atıldı, gidiyor…

Adına <ı>“İkoncan” diyorlar…

Hadi <ı>“İkon”u anladık, her ne kadar bizim kültürümüze uygun değilse de… Çünkü <ı>“İkon” Türk Dil kurumunun sözlüğüne gör Ortodokslarda İsa, Meryem veya ermişlerin tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış dinî içerikli resimlerine verilen ad… Dahası, Fransızca bir kelime…

Peki, <ı>“İkon” kelimesine <ı>“Can” eki ile anlatılmak istenen nedir?

Bu laf(!)a kafayı taktım ya, internet sağ olsun, üzerinden bir araştırma yaptım.

O hooooo…

Benden önce de takan takana…

Sonunda anladım ki, her zamanki gibi uyduruk kaydırık bir kelime…

Kelimenin <ı>“Uyduruk” olduğu, kendilerine <ı>“İkoncan” denilenlerden de belli oluyor zaten, onlarda da <ı>“Uyduruk-kaydırık” kişiler çünkü.

Birçoğu <ı>“Magazin dünyası” denilen yine o <ı>“Uyduruk” dünyanın yaratıcısı <ı>“Uydurukçuların” uydurmasından meydana gelen vde cinsiyeti ne olursa olsun, <ı>“Bez bebek”lerden başkası değil.

Genellikle <ı>“Baba” veya <ı>“Koca” ya da ne bileyim işte birilerinin parası yiyenlerdir. Üretime katkıları yoktur, ama tüketme konusunda üzerilerine yoktur. Bu nedenle de bir süre sonra kendilerini de tüketirler…

Aynen <ı>”Moda” gibi, o da bir anlamda tüketmedir…

Birileri, bir süre peşlerine takılır gider, bıkılır ve terk edilir.

<ı>“Trend” “Diva” ve <ı>“Star” da bu <ı>“Uyduruk” dünyanın bir başka <ı>“Uyduruk” kelimeleridir.

Oysa bunların <ı>“Türkçe” karşılıkları daha anlamlıdır, çünkü <ı>“Uyduruk” değillerdir. O nedenle insana bir de <ı>“Sorumluluk” yükler.

Örneğin Diva…

Sözlük anlamı yoktur, ama <ı>“Kadın tanrıça” anlamı verenler vardır. Daha çok ses getiren <ı>“Kadın şarkıcılar”ı tanımlar. Bülent ERSOY gibi…

Ama o <ı>“Büyük(!)” olduğu varsayılan <ı>“Diva” diye söz edilen kişi, kendisinden imza isteyen 13 yaşındaki hayranına önce konuşma dersi vermeye kalkar, sonra da kavgaya girişir, işte büyüklüğü(!) buradadır. Çünkü o, <ı>“Uyduruk” dünyasının yarattığı bir <ı>“Diva”dır.

En iyi <ı>“Türkçenin içine” edenlerdendir, ama ne ilginçtir ki <ı>“En iyi Türkçe konuşan” olarak tanıtılır.

Ama olsun, tam bizlere göredir…

Hep birlikle <ı>“Uydurmayı, uyduruk dünya yaratmayı” çok sevdiğimizden, zaman içinde hep o <ı>“Uydurukların” peşinden gider, gerçekleri görmezden geliriz.

<ı>“İkoncan(!)…”

Hadi gali, daha iyi uydurmalar bulmaya… Bunlar bize yetmez, uyduruk dünyamıza, daha iyi uyduruk şeyler bulalım. Biz <ı>“Uydurmaya” devam edelim.

Uydurula uydurula, daha iyi uydurmayı öğreneceğiz bu gidişle…

<ı>11 TEMMUZ 2009

 
Toplam blog
: 146
: 576
Kayıt tarihi
: 17.01.09
 
 

Yazacak belki bir çok şey vardır, ancak sadece "Yazmak en büyük tutkum" desem!... Sonrasında da zate..