Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayramda misafir beklemek üzerine bir yazı

Bayramda misafir beklemek üzerine bir yazı
 

“ Cemal abi’ nin kurban işleri vardır bu sabah onun için gelemediler herhalde. ” “ Mehmetler neden gelemediler acaba ” “ Mustafa dayılar ve Muttalip geçen bayram yoklardı ama bu sefer gelirler ”

Sabahtan buyana misafir bekliyoruz. İki ay önce bayramda çok kalabalıktık. Annem, babam, çocukları ve torunları hep beraber buradaydık. Bu bayram yalnızca ben gelebildim. Bayramların asla yalnız geçirilmemesi gerektiğini düşünürüm. Sabahtan buyana gelmeyen misafirleri beklerken “ ya ben de gelmeseydim ne kadar kötü olurdu ” diye düşünüyorum.

Bizim buralarda bayramların günleri köyler ve mahalleler arasında bölüşülmüştür. Birinci gün İnebolu’nun içinin yani bizim evin olduğu yerin ve annemin köyünün, ikinci gün babaannemin köyünün, üçüncü gün büyükbabamın köyünün yani benim doğduğum köyün bayramı. Bugün bizim bayramımız olduğu için evdeyiz ve misafirlerimizi bekliyoruz.

Ara sıra Türk Hava Kurumunun kurban dersi toplamak için dolaşan arabası geçiyor ve o arabadan yayınlanan anonsları duyuyoruz. Hava çok soğuk olduğu için dışarıya çıkınca hemen içeri giriyorum. Sıcaklık sıfır derecenin altında değildir ama İnebolu çok nemli olduğu için insanın içini donduran bir soğuk var.

Çocukların patlattıkları maytapların ve mantar tabancalarının sesleri geliyor. Soğuktan çocuklar da dışarıya çıkamıyorlar herhalde, o sesler başka bayramlar gibi yoğun değil.

Yarın büyük dayımları ziyarete Ayva köyün gideceğiz, Ertesi gün de Cemal abiler, Mustafa dayılar ve Mehmetler de misafir olacağız, Yeşilöz Köyünde... Her evde mutlaka yemeğimizi ve tatlımızı yiyeceğiz. Bizde bir söz vardır: “ Bayram günü midenin dokuz cebi olurmuş ” diye. Az da olsa kimsenin ikramını geri çevirmemek gibi bir bahanenin arkasına sığınıp afiyetle yiyeceğim. Ben bayramları çok seviyorum, misafirlikleri, yemekleri, tatlıları ve sohbetleriyle...

Şimdi alt kattan sesler geliyor, sanırım misafirlerimiz geldi. Hemen oraya gidiyorum. Siz de ziyaretlerinizi ihmal etmeyin ve sizi bekleyenleri fazla merakta bırakmayın. Hepinizin bayramını kutluyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..