Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Mizah
 

Sezaryen yasaklansın!

Sezaryen yasaklansın!
 

Gidiyorsunuz doktora ve size şu gün şu saatte gelin bebeği doğurtalım diyor. Bu doktorlar kendilerini ne sanıyorlar, sanki ilahi güçleri var... Doğacak bebeklerin gelecekleriyle oynuyorlar. Bebeğin hem doğum gününe hem de saatine karar veriyorlar. Şimdi ne olacak bebeğin burcu, ay burcu, güneş burcu, yıldız burcu, yükselen burcu, alçalan burcu. İki gün sonraya verselerdi günü, bir de öğleden sonra üçte olsaydı ne kadar güzel ve uslu bir bebek olacaktı, şimdi yıllarca yaramazlıkları ile uğraşacağız. İki gün sonra öğleden sonraya verselerdi günü, ne güzel kariyer şansı olacaktı. Şimdi bu çocuk okumaz da. Sorumsuz, içine kapanık olacak diyorlar. Oysa ne büyük hayallerimiz vardı. Ne hakları var bu çocuğun geleceğiyle oynamaya. O kadar söyledik iki gün daha bekleriz diye. Neymiş efendim, o gün ameliyathane doluymuş. Yasaklasınlar, sezaryenle doğumu yasaklasınlar. (1)

Ya baba Bush’un yaptığına ne demeli. 1991’de Ocak yılının yirmisinden sonra doğacak ne kadar çok bebek o savaş günlerinin annelerinde yarattığı stresle bir hafta on gün önce doğdular. Şimdi büyüdüler o bebekler, ne kadersizlermiş. Baba Bush’un Körfez savaşını başlatması yüzünden hepsinin burçları bir önceki oluverdi. Bir hafta daha sabredebilseydi ne olurdu sanki. İnsanlık Bush’un bu kötülüğünü asla unutmayacaktır. Yasaklasınlar, bütün savaşları yasaklasınlar.

Çocuğunu Amerika’da doğurdu, böylece kızı ABD yurttaşı olacak, ileride rahat eder. Saat farkından doğum tarihi bir gün önce olmuş. Burada doğsaymış daha iyi burçta olacakmış. Bir taraftan verirken bir taraftan alıyor böyle. Kızlarını ABD yurttaşı yapalım diye astrolojik geleceğiyle oynadılar. Bu kız büyüyünce anne babasından hesap soracak bu kararları için. Yasaklasınlar, ABD’ye doğum yapmaya gitmeyi yasaklasınlar.

(1) TDK sözlüğünde doğrusu "Sezaryen". Günlük kullanımda daha çok bilinen "sezeryan" ise yanlış.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..