Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Son 1 haftanın analizi

Son 1 haftanın analizi
 

S&S İlkelerim; Üstün, Saygılı, Zeki... daha güçlü bir ülke için.


Yeni yıl ile beraber soru işaretleri ile dolu bir yılı daha geride bıraktık. Neden soru işaretleri diyorum. İçimizde “neden” diye bu ülkede yaşarken kendine sormayan var mıdır? Bu yazım da girdiğimiz yeni yılın ilk haftasının önemli olaylarını değerlendirmeye çalışacağım.

*** **** ***

<ı>

<ı>Suikast bahane

Aralık ayının son günlerinde başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast girişimi ile ilgili iki subayın elinde adresler ile yakalanması polis tarafından gözaltına alınması ve daha sonra bildiğimiz sürecin işlediğini gördük. Genelkurmay’dan yapılan açıklama görevli subaylar orduda bilgi sızdıran bir kişiyi takip ettiklerini yönünde oldu. Bu olaya ve Ankara’daki Özel Harp dairesine bağlı Seferberlik tetkik Kurulu dairesinde yapılan 24 saati geçen aramalar… işin tuhaf yönlerini ele alırsak eğer ordu içinden böyle bir suikast planı hazırlandıysa bu şekilde polislere yakalanmadan gerekli incelemeleri yapılır ve Arınç’a malum suikast düzenlenir ve başarıya ulaşırdı. Bunu yapmak o şekilde eğitilmiş subaylar için normal görev gibi, olayların diğer tuhaf yanı Genel Kurmay başkanı “Bize karşı asimetrik savaş var” demesi bu şekilde bir açıklamadan 2 sonuç çıkar yakalan subaylar ya orduya karşı ihanet etmiştir ve karalamak için bu girişimde bulunmuşlardır. Ya da orduda Genel Kurmaydan habersiz işler döndüğüdür. Her iki durumda kötüdür.

Arınç suikasti bana göre Özel harp dairesindeki Kozmik oda olarak belirlenen odalara girmek için bilinçli olarak hazırlanmış bir plandır. Bunun içine maalesef devletin bazı kurumları da girmiştir. Sonuçta bu şekilde bir oyunu da gördük üstelik hiç hata yapılmadan oynanmış olması da Türk halkı için ayrı bir önem taşıyor!

*** **** ***

<ı>Sigara ve diğer zamlar

Her zaman olduğu gibi yen yıla bir Türkiye klasiği haline gelen zamlar ile başladık. Daha 2010’ girmeye sayılı günler kala zamlar açıklanmaya başladı. Benzin’e gelen zamlar, elektrik, doğalgaz’a gelen zamlar derken vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Şaşırdı diyorum ama koyundan beter ne yaparsanız sesleri çıkmıyor. Bunun yanında iktidarın hakkını vermek lazım asgari ücrete ve emeklilere yaptığı zamlar ile de halkı kelimenin tam anlamıyla ihya etti.

*** **** ***

Sigaralara gelen zamlar ise tam bir muamma neden mi? Artık Türk tütün piyasasından yerli üretim yapan bir firma kalmadı. Düne kadar Tekel vardı o da özelleşti. 3 büyük firmaya kaldı bizim 80 milyonluk dev piyasa… Herkes sigara içmiyor fakat içenlerin sigara ücretleri ile kıyaslandığında günlük nakit para dönen bir sektör olduğunu da düşünürsek hata’nın büyüklüğünü daha iyi anlarsınız. Gelen zamlar neden 3 yıl önce yapılmadı? Çünkü o zaman özelleştirmeler tam anlamıyla yapılmamıştı. Yani yabancı yatırımcının cebine değil bizim yerli sermaye kazanacaktı o zaman… işte nasıl yönetiliyoruz. Halka değil başkalarına hizmet eden bir hükümet nasıl olur ortaya çıkıyor. Bu fikrime katılmıyorsanız. Bu soru size sigaralara yapılan bu zamların farkı kime gidiyor. Hazineye mi? 3 büyük sigara devinin kasasına mı?

*** **** ***

<ı>

<ı>

-

<ı>IMF ile anlaşma

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmak için daha önceden masaya oturulmuştu. Anlaşma yapılacağı söylentilerinin olduğu zaman bu anlaşmanın yapılacağından emindim. Bu işler “Kriz bizi teğet geçti”, “IMF olsa da yaparız olmasa da yaparız” diyenlerin ne kadar bu işi profesyonel yaptıklarını gösteriyor. Şimdi sorsanız iyi bir anlaşma yaptıklarının buna ihtiyaçları olduklarını böyle bir kuruluşun bu durumlar için var olduğu ifade eden süslü cümleler ile her zaman olduğu gibi halkı uyuturlar….

<ı>

-

<ı>Son söz; 2010'da bizi geçtiğimiz yıldan daha kötü bir yıl bekliyor. Her yıl bir adım geriye gidiyoruz. Ülkenin geleceği karanlık… iyi düşünün buları sizde göreceksiniz!

<ı>

<ı>

<ı>

<ı>

-

<ı>SAMET SERBEST

<ı>S&S<ı> (Her Zaman Önde)

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..