Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '07

 
Kategori
Aile
 

Hoşgeldin bebek

Hoşgeldin bebek
 

Bugün kuzenimin kızı doğdu. Hoşgeldi dünyamıza. Dünyamız bir kişi daha kalabalık oldu.

Bugünlerde bekliyorduk. Öğleyin Ankara’ dan tam yola çıkarken İstanbul' da hastaneye yattığını öğrendim ve ardından otobüste telefonu kapatıp her mola yerinde arayıp güzel haberi almaya çalıştım. Kuzenim ilk kez anne oluyordu, onunla konuşamadım henüz. Bit türlü bitmeyen bekleme anında baba adayının, anneanne adayı halamın, dede adayının, dayı adayının heyecanlı seslerini telefonda dinledim.

Haberi İnebolu’ya vardığımda terminalde babamdan öğrendim, “ kurt dayı oldum ” dedi. Bizim buralarda böyle bir sıfat vardır “ kurt dayı ” “büyük dayı ” demek, “ kurt dede ” de “ büyük dede ” . Eskilerden duyardım, bu akşam güzel bir haberi alırken eskilerden bir sözcüğü duydum. Saat 17:30 sıralarında doğmuş.

Telefonlar, kutlamalar... Teknolojiyi böyle zamanlarda çok seviyorum. Dayısı birkaç saatlik yeğeninin fotoğrafını göndermiş telefonla çekip. Hiç sevmediğim kameralı telefonu bile sevdim bu güzel akşamda. Telefonun minicik ekranında ne güzel görünüyordu, kendini saklar gibi yüzünün yarısını elleriyle kapattığı fotoğrafında. Tüm bebekler güzeldir, hele kız bebekler daha da güzeldir, bir canımızdan kanımızdansa herkesten güzeldir.

Ailece haberleştiğimiz bir e-posta listemiz vardır. Oraya bir mektup yazdım:

hoşgeldin bebek,
daha adını tam bilmiyoruz ama yakında bir adın da olacak
iyi yaşa
sağlıklı yaşa
iyi çocuk ol
iyi insan ol
hoşgeldin dünyamıza

sevgiler
aydin dayın

Sonra bebeğin olası adına bir e-posta adresi alıp oradan anneye bir mektup gönderdim bebeğinin kaleminden “hoşbulduk” başlığıyla yazıp.

Hoşgeldin bebek,
Adın olduğunda adınla çağıracağım.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..