Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '06

 
Kategori
Şarap
 

Sangıovese di toscana

Sangıovese di toscana
 

“Bardolino Classico” başlıklı yazım, diğer yazılarım arasında en çok okunanlarından birisi oldu. Bir “şarap” yazısının böyle ilgi görmesi de beni ayrıca mutlu etti tabi ki. Bu mutluluğum, 1/Temmuz/2006 tarihli Milliyet Gazetesi’nin “Cumartesi” ekinde söz konusu yazımın biraz daraltılarak da olsa yayınlanması ile daha da arttı. Buradan sayfa editörümüze de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Geçtiğimiz iki haftalık zaman zarfında yıllık iznimi kullanmak üzere bir seyahate çıkmış ve cep telefonum haricinde tüm iletişim araçlarından, televizyon-radyo ve internetten uzak durmuştum. Seyahat dönüşünde blog sayfama göz attığımda beni çok şaşırtan ve aynı zamanda da mutlu eden bir mesajla karşılaştım.

“Bardolino Classico” başlıklı yazımı, Marmaris-İzmir arasında, karayolunda seyrederken gelen bir telefonla haber alıp, yol üzerinde dört market dolaştıktan sonra bulduğu Milliyet Cumartesi’den okuyan, daha sonra blogumu ziyaret ederek yazımın tamamını inceleyen, Lamberthi şaraplarının ithalatçısı, Bell Şirketler Topluluğu kuruluşlarından olan Belltrade İthalat İhracat A.Ş.’nin Ege ve Akdeniz Saha Operasyon Yöneticisi Sayın Hakan Damar Bey idi mesajın sahibi. Kendisi mesajında, söz konusu şarabı uzun uğraşlarıma rağmen bulamadığım için üzgün olduklarını, hatta yazıyı, okur okumaz telefonla hemen Venedik Pizza’nın sahibi Sayın Günter Bey’le de paylaştığını yazıyor, dağıtım kanalları ile ilgili yaptıkları yeni çalışmalardan bahsediyordu. Ayrıca da cep telefonunun numarasını veriyor ve yine bulamadığım Melini’nin Sangiovese di Toscana’sının da kendi ürünleri olduğunu, bu ürünü bizzat kendisinin bana hediye etmek istediğini ve benimle tanışmayı arzu ettiğini bildiriyordu.

Benim ülkemde de bu zihniyette çalışan firmaların ve profesyonel yöneticilerin olduğunu bilmek, müşteri memnuniyetine ve yüksek ürün ve servis kalitesinin sınırlarının olmadığına inanan insanlarımızın çoğaldığını gözlemlemek beni en çok mutlu eden husus oldu. Hakan Bey’i bu nazik davranışından dolayı kutlamak ve teşekkür etmek için vermiş olduğu numaradan aradım. Telefondaki tanışmamızın ardından, Marmaris’e bir seyahate çıkacağını ama benim de müsait olmam durumunda gitmeden bana uğramak istediğini söyledi. Memnuniyetle dedim ve randevulaştık.

Öğleden sonra Hakan Bey şık bir çanta içerisinde bir şişe “Melini Sangiovese di Toscana” ile karşımda idi. Son derece kibar, işini iyi yaptığı ve bildiği her halinden belli olan, genç bir profesyonel yönetici ile tanışıyor olmak da, 2002 hasatı İtalyan kırmızısını hediye almak da son derece keyifli idi.

2002 Melini Sangiovese di Toscana, tipik bir İtalyan, tipik bir Toscana’lı, tipik bir sangiovese. Yoğun meyvemsi aromaları ön planda, son derece temiz ve berrak ve o çok sevdiğim menekşe rayihaları da en baskın karakteristiği. Bardolino Classico ile karşılaştırmam gerekirse, tabi ki daha yumuşak, tabi ki daha kadifemsi ama sakın ola ki tercih etmek durumunda kalmayın ve her ikisini de için derim ben.

Şarap tadında, günler dilerim.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..