Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

İstedik, yayından kaldırıldı

İstedik, yayından kaldırıldı
 

İlkokulda beş yıl and içtim (Bizim zamanımızda metin biraz daha kısaydı ama özü aynıydı)

Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

Küçüklerimi koruyacağıma and içtim. Yurdumu, milletimi özümden çok sevdiğimi haykırdım. Ben bu andı her sabah inanarak söyledim ve hala bağlıyım. Bu değerlerime zarar verecek herşeye karşı çıkmak görevimdir. Hiç kimse bu değerlerin kendi tekellerinde olduğunu düşünmesin.

Günlerdir dizinin kalkması ve kalkmaması için çok şey söylendi, yazılar yazıldı, ben de yazdım (1).

Milliyet Gazetesi biraz önce gün boyunca süren anketini sonlandırdı ve gün boyunca yaklaşık aynı seyreden sonuçlar açıklandı:

"Kurtlar Vadisi Terör Dizisi yayından kaldırılsın mı?" anketimize 762 bin kişi katıldı. Anketimize katılanlardan 640 bin kişi dizinin yayından kaldırılmaması yönünde oy kullandı. Dizinin yayından kaldırılmasını destekleyenlerin verdikleri oy sayısı ise 122 bin oldu. (2)

Anket her IP numarasına bir oy hakkı verdiği için manüpülasyon olanaksızdır. Ancak profesyonel olanların birşeyler yapma şansı vardır. O nedenle anket sonuçlarının güvenilir olduğunu düşünüyorum.

762 bin oyun 640 bini dizinin yayından kaldırılmaması için oy kullanmış, bu da yüzde 84 ediyor. Ve yalnızca yüzde 16 benim gibi oy kullandı. Azınlık kaldırılsın dedi ve azınlığın dediği oldu. İşte demokrasi budur, doğru olanı azınlık da istese yapılmalıdır.

Yüzde 84’lük ezici çoğunluğun anlamı çok büyük. Akil insanların bunca tepkisine karşın böylesine bir çoğunluk bu kadar büyük bir tutku ile diziye bağlıysa ciddi bir tehlike var demektir. İşte bu tutku diziyi toplum için tehlikeli hale getiren. Gençler için kötü örnek olacak bir karakterin idol olacak şekilde sunulması sorun olan. Yoksa orada anlatılanlardan, gerçeklerden hiçbirimiz rahatsız değiliz. Bizim rahatsız olduğumuz liselerde her sınıfta birkaç Polat Alemdar olması ve bu Polat Alemdarlara tutkun genç kızlar. Sonra daha çok Polat Alemdar. Türkiyemiz Polat Alemdarın benzediği kişilerden çok zarar gördü.

Dizinin kaldırılması çok yerinde bir karar oldu. Bunun için konuya önem veren RTÜK’ü ve zoraki de olsa duyarlı davranan Show TV’yi kutluyorum. Yapımcı şirketin bu diziye karşı çıkanları hedef alan açıklamasını ise kınıyorum.

(1) Milliyet Blog:
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24442

(2) Milliyet:
http://www.milliyet.com.tr/2007/02/15/son/sontur03.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..