Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Telekom’dan telefonla aradılar

Telekom’dan telefonla aradılar
 

Son zamanlarda eve geldiğimde, birkaç kez ev telefonumda 163'den arandığımı görmüştüm ve ne için aradıklarımı bir türlü çözememiştim. Geçen hafta sonu evdeyken aynı numaradan yeniden telefon geldi ve bir bant kaydı konuşmaya başladı. T. C. Kimlik numaramızı bildirmemizi ve bunun için verdikleri bir numarayı aramamızı istiyordu. Numarayı kaydedemediğim için arayamadım. Sonra da telefonumun kaydının kardeşimin üzerinde olduğunu anımsayıp ona haber verdim. Onları da aramışlar kendi evlerindeki telefon için, haberi vardı. Gelen telefonda verilen numarayı aramış ve ne yapmaları gerektiğini öğrenmiş. Aradığı telefondaki görevli nüfus kağıdı fotokopisini ve T. C. Kimlik numarasını verdikleri bir faks gönderilebileceğini söylemiş. Sonra o faksa saatlerce o belgeleri göndermeye çalışmış ve her defasında hat düşmesine karşın faks gitmemiş. Faksa gelen hata raporunda karşı faks cihazının bozuk olabileceği veya kağıt olmayabileceği yazılıymış. Gerekli yerlere başka telefonlar edilince faks makinesi çalışmaya başlamış.

Önce bir hesap yapalım:

Telekom’un 20 milyona yakın abonesi var. Her abone bu TC kimlik numarası için bir telefon etse, birkaç kez de faks denese bundan Telekom ne kadar kazanır. Her abonenin bu işler için harcadığı kontörler 25 Yeni Kuruş tutsa 20 Milyon aboneden Telekom 5 Milyon YTL kazanır. Bu gelir normal insanlar için bir servettir, büyük şirketler için bile önemli bir sayıdır.

Olması gereken neydi?

163’den arandığımızda daha sonra telefon ettiğimizde söyledikleri söylenebilirdi. Böylece gereksiz milyonlara telefon edilmesine gerek kalmazdı. Hatta o sırada “bip sesini duyunca T.C. Kimlik numaranızı telefon tuşlarıyla giriniz” şeklinde bir uyarıyla gerekli veriyi toplayabilirlerdi.

Telekom ince hesaplar mı yapıyor?

Telekom’un birkaç telefon kontörü hesabıyla bu uygulamayı yaptığını sanmıyorum. Bu yalnızca iyi düşünülmeden uygulamaya geçilmesinden kaynaklanıyor. Telekom kamudayken şimdikine göre çok daha iyi çalışıyordu ve daha çok güven veriyordu.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..