Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Atatürk düşmanlarına bilmeden destek olmayın

Atatürk düşmanlarına bilmeden destek olmayın
 

Son günlerde medyamızda, Internet’te yayınlanan Atatürk aleyhindeki videoların kaldırılması için kampanyalar açıldı. Artniyetli biriler çıkıp Atatürk’e saldırıyorsa medyamız tepkisiz kalamazdı elbette. Videoların kaldırılması kampanyaları başarıya ulaştı ve videolar yayından kaldırıldı. Ancak şu anda kimbilir kaç video daha koymuşlardır oralara. Çok az kişinin haberi olup görebileceği videolardan bu haberler yüzünden binlerce kat daha çok insan haberdar oldu. Hani çok bilinen bir söz vardır: “reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye. Medyamız dolaylı olarak reklam için kullanıldı. Keşke önce başka baskı öğelerini kullanıp videoyu kaldırtıp daha sonra bunu haber yapsalardı, bu gereksiz reklamlar olmazdı.

Önce "o sitede hain saldırılar var" diye herkesi haberdar edip sonra o siteye erişim engeli koymak daha da kötü sonuçlara neden olacak gibi görünüyor. Artık biz de Orta Doğu'nun geri kalmış ülkeleri gibi sansürcü bir ülke gibi anılacağız.

Son yıllarda “.de” uzantılı bir web sayfasıyla ilgili sık sık e-postalar gelir ve bu sayfayı protesto etmemiz ve bu e-postayı tanıdığımız herkese göndermemiz söylenirdi (1). E-postayı alanlar o sayfaya girerler ve Atatürk’le ilgili bir dolu yalan dolanı okuyup sinirlenirler ve protesto zincirine katılsınlar diye adres listelerindeki herkese gönderirlerdi, onlar da başkalarına.

Aslında çok ince taktiklerle hazırlanmış bir oyundur bu. O sayfayı hazırlayanlar da o protesto maillerini ilk yayanlar da aynı kişilerdir, aynı Atatürk düşmanlarıdır. Web sayfasının içeriğini e-postaya yazsalar, kendi yandaşları dışında kimsenin yaymayacağını bilirler. Oysa kendilerine gelen e-postada Atatürk’e saldıran web sayfasını protesto dileği olunca bundan yakınlarını da haberdar ederler ve kötü niyetlilerin amaçlarına istemeden yardımcı olurlar. O hainlerin sayfasının adresini herkese yayarlar.

Size gelen buna benzer e-postaların yayılmasına yardımcı olmayın, başkalarına göndermeyerek zinciri kırın. Yakınlarınızı mutlaka haberdar etmek istiyorsanız sayfanın adresini silerek gönderin.

Aslında bu konuları çok ciddiye almamıza da gerek yok. Onlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar ne Atatürk’ü yokedebilirler ne de Atatürk sevgisini. Biz Atatürk’ü de biliyoruz, Atatürk düşmanlarını da.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..