Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Tatile değil sandığa

Tatile değil sandığa
 

22 Temmuz’da veya başka bir tarihte, bu yaz seçim görünüyor. Benim anımsadığım zamanlarda yazın bu kadar ortasında bir seçim bilmiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse, yaz günü seçim olması iyi olmadı, ülkemizin koşullarına uygun olduğunu söyleyenler ya ülkemizi tanımıyorlardır, ya da başka niyetleri vardır.

Seçim ne zaman olursa olsun o gün sandığa gideceğim ve oyumu kullanacağım, ne izin ne tatil buna engel olamaz. Tüm yurttaşlarımıza bu konuda çok önemli bir görev düşüyor, en önemli görevlerinden birini yerine getirmeyi ihmal etmemeleri gerekiyor.

O gün sandık yerine tatili tercih edenler sonraki yıllardaki tatillerindeki özgürlükleri konusunda sorun çıkarsa 2007 yazındaki güzel tatillerini hiç unutmayacaklardır. Buna fırsat vermemek için bu yaz tatil planlarını seçim günü oy kullanacakları şehirde, köyde olacak şekilde yapmalıdırlar.

Seçimin yaz günü olmasının hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini kanıtlayarak, seçimi yaz günü yapıp bundan artı elde etmeye çalışanları yanıltmalıyız. 22 Temmuz, 29 Temmuz, 5 Ağustos, 12 Ağustos, 19 Ağustos, 26 Ağustos, 2 Eylül... Bu tarihlerden hangisinde olursa olsun hepsi tatil dönemidir ve şu anda seçim günü olarak düşünülen 22 Temmuz’la aynı durumdadır ve bütün bu tarihler şu andaki belirsizlik içinde olası seçim tarihleridir.

Bu yaz tatili seçime tercih eden hiç kimse “benim için tatil daha önemlidir, seçim kimin umurunda” demeyecektir, onların hepsi “çok haklı” olduklarına inandıracaklarını düşündükleri gerekçeler öne süreceklerdir:
“Oy vereceğim hiç parti yok”
“Hepsi birbirinden kötü”
“Oy vermemek demokratik bir hak, bu hakkımı kullandım”
“Bu partilerin hiçbiri gerçek solcu değil”
“Milliyetçi parti yok bu seçimde”
“Muhalefet görevini yapmıyor, onu cezalandırdım”
“İşbirliği yapmazlarsa ben de oyumu vermem”

Bu söylediklerine kendilerinden başkası inanmayacaktır. Kimlileri o gün otobüste, trene uçakta bilet bulamayacaktır, kimilerinin çocuğunu bırakacak kimse yoktur, yollar kalabalıktır.

Bu yaz sandığa partilerini iktidara taşımak isteyenlerin sandığa gitme konusunda çok kararlı olacaklarını biliyoruz. Biz sandığa gitmezseniz oyumuzu karşı olduklarımıza vermiş oluruz. Hiç birimizin böyle bir lüksü olmadığını unutmamalıyız.

İran’da devlet başkanı, eskiden öğretmeni olan yaşlı bir hanımın elini öptüğü için suçlanıyor. Bu yaz tatile değil sandığa gidelim.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..