Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Ankara
 

Bahçelievler’deki sokak adı değişikliğini muhtarımızla konuştuk-2

Bahçelievler’deki sokak adı değişikliğini muhtarımızla konuştuk-2
 

Ankara Bahçelievler’de sokak adı değişikliğinde beklediğimiz kaosla bugün tanıştı Bahçelievler sakinleri (1). Son gelişmeleri öğrenmek üzere Yukarı Bahçelievler Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu ile görüşmeye gittim. Muhtarlıkta belgeler almaya çalışan ama adres değişikliği nedeniyle sorun yaşayan yurttaşlarla vardı. Oradayken, sokağında bambaşka bir sokak numarasıyla karşılaşmış ve bunun şaşkınlığıyla muhtarlığa gelen komşularla karşılaştım.

Dün semtteki üç muhtar birlikte basın önüne çıktıklarını ve onlara durumu anlattıklarını söyledi. Yarın birçok gazetede konu ile ilgili haberler çıkacakmış.

Hukukçular, muhtarların kamu görevlisi olmaları nedeniyle devlete dava açamadıklarını söylemişler. Bir imza kampanyası açılmış, kampanya kağıdını imzaladım, telefonumu yazdım. Bugünlerde bir toplantı için çağıracaklar.

Gelenler konunun sorumluları ile ilgili kulaktan duyma yorumlar yapıyordu. Birisine bu işin sorumlusunun Çankaya Belediyesi olduğunu söylemişler. Oysa bu işte Çankaya Belediyesi’nin en küçük bir sorumluluğu yok, çünkü onların yetki alanında değil. Öyle olsaydı şimdiye kadar çoktan çözülmüş olur ve bu boyuta gelmezdi. İki sorumlu var: TÜİK, yönetmeliğini yaparken bu kaosun yaratılmasını engelleyecek çerçeveyi düzgün çizemediği için sorumlu... Ankara Büyükşehir Belediyesi de sıradan bir sokak değişikliği işini düzgünde yapamayıp, aynı semt içinde sokakların adlarını birbiriyle değiştirdiği için asıl büyük sorumlu...

Şu anda tatilde olduğu için veya adresi gerektirecek bir işi olmadığı için durumdan habersiz çok kişi var. Yedinci Cadde’de yürürken bir arkadaşa sokağının adının değiştiğini söylediğimde, sokağının başıan geldiğinde tabelayı görünce yüzünde şaşkın bir ifade vardı.

Bu olanların diğer boyutu da bir semtin belleğini silmeye çalışmaları... Sokağın başında başka bir tabela gördüğümde 30 yıldır oturduğum sokağımı çaldılar gibi geliyor bana. Ancak, hala umudumu yitirmedim. Ankara’da böyle bir saçmalığa izin vermeyecek yöneticiler olduğuna inanıyorum. Bu konuda özverili çalışmaları nedeniyle muhtarımıza da teşekkür ediyorum.

(1) Bahçelievler’deki sokak adı değişikliğini muhtarımızla konuştuk: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49597

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..