Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Ankara
 

Sokağımda bir bez afiş

Sokağımda bir bez afiş
 

Ankara Bahçelievler ve Emek’te sokak adlarını oluşturan numaraların aynı semt içinde birbiriyle değiştirilmesi sonucu oluşan kaos semt sakinlerini çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Konunun tek sorumlusu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ise bu durumu iyice zora sokmak için elinden gelen çabayı gösteriyor.

Temmuz ayında bu değişiklikle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınması semt sakinlerinin konuya gösterdikleri duyarlılığın bir sonucuydu.

Sokak adlarımızdan hiç iz bırakmayacak şekilde çok hızlı bir şekilde asılan sokak tabelaları oluşan karmaşa ve yoğun tepki nedeniyle Emek tarafından başlayarak değiştirilmeye başlanmıştı. Bu yeni tabelalarda hem Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği yeni sokak numaraları hem de gerçek sokak numarası (eski adı başlığıyla) yeralıyordu. Bu yeni tabelalar kaosu biraz olsun azaltacak diye düşünürken bir noktaya kadar geldiler ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alınca Büyükşehir Belediyesi bu değişikliği de durduruverdi, sanki “Uğraşır mısınız bizimle, ben de işi iyice yokuşa sürerim” der gibi. Şu anda birçok sokakta sokağın gerçek adı yazılı değil. Hergün adres arama telaşı içinde insanlar görünce üzülüyorum. Bazen yardımcı olamıyorum, ama bu işin sorumlularının kim olduğu konusunda bilgilendirmeyi ihmal etmiyorum.

Geçen hafta sokağımın başında büyük bir baz afiş gördüm. Afişin üzerinde “Mahalle Sakinleri Eski Sokak Numaralarını Geri İstiyor! Süleyman Kalyoncuoğlu Yukarı Bahçeli Muhtarı”. Daha önce benzer afişlerin semtin diğer mahallesinde de olduğunu duymuştum ama görmemiştim. Bu afişi görünce hemen fotoğrafını çektim, belki indirirlerse geç kalmak istemedim. Muhtarlarımızı semt halkının duyarlılığına destek oldukları için kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi'ni de bu anlamsız inadından vazgeçip semt sakinlerini rahatlatmalarını bekliyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..