Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Blog
 

Yeniden merhaba

Yeniden merhaba
 

Üç haftalık aranın ardından çalışmaya ve yazmaya yeniden başlamanın enteresan duygu yansımalarını yaşıyorum içimde, iliklerime kadar.

Çalışma hayatına başlamamın üzerinden -üniversite yıllarımdaki, okul döneminde yarı zamanlı, yaz tatillerinde ise tam zamanlı çalıştığım Ankara firmasını saymaz isem- yaklaşık on bir sene geçti. Ve bu on bir yıllık zaman zarfında, ilk kez bu sefer, ardı ardına üç haftalık bir tatil yapma şansını yakalamış oldum.

Vücut olarak tatlı bir yorgunluğu yaşıyorum ama beyin olarak iyice bir dinlenmiş hissediyorum kendimi.

Tam iki bin üç yüz kilometre yol yaptım aracımla. Buna bir de, iki saatlik bir açık deniz yolculuğunu ilave edersek, gerçekten de hatırı sayılır uzunlukta bir rota takip etmiş olduğum gerçeği sanırım su götürmez olacaktır.

İzmir’den sonraki ilk durağım Uşak, Afyon, Konya üzerinden Ereğli oldu. Ereğli’den sonra Konya, Seydişehir, Manavgat istikametinden Antalya. Antalya’nın akabinde ise Kemer, Finike, Kale üzerinden Kaş’ta soluklanıldı. Bu arada bir tutam Kekova yaşandı gitti. Kaş’ın ardından Fethiye, Köyceğiz, Marmaris geçilip Selimiye Köyü’ne demir atıldı. Selimiye’yi Datça üzerinden Palamutbükü takip etti. Mesudiye, Hayıtbükü, Ovabükü, Kızılbük, Knidos derken bir gemi güvertesinde Bodrum Kalesi ile burun buruna gelindi. Bodrum’un dar ve kalabalık liman sokaklarından geçilip Milas, Söke, Germencik derken Karşıyaka’ya yeniden ulaşıldı üç hafta sonunda ve bir gece yarısı İzmir imbatında.

Her bir yer ayrı dünya, her bir deniz, ova, dağ, tepe, ırmak ve orman farklı güzellikler, her bir mutfak eşsiz lezzetler barındırıyordu.

Bu müthiş cennet köşelerini ve hayata dair ne varsa her şeyi; yazmaya, okumaya, hissetmeye, yaşamaya ve tabi ki paylaşmaya devam edeceğiz şüphesiz; alacağımız nefes ve an be an atacak yürek içimizde oldukça...

Aktıkça çağlayanlar ve akabildikleri davetkar gölleri ve denizleri oldukça... Karışabildikçe sırılsıklam ve sevişebildikçe dünsüz, bugünsüz ve yarınsız, o, zamansız zamanlarda...

Yeniden Merhaba...

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..