Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '07

 
Kategori
Müzik
 

Ersen Dadaşlar - Ersen Dinleten

Ersen Dadaşlar - Ersen Dinleten
 

Konuğum Ersen DİNLETEN...

* Sevgili Ersen; uzun zamandır yoktun. Hem müzik camiasına hem de sayfama Ersen Dadaşlar olarak hoşgeldin.

Hoşbulduk Esma'cığım, aynı şekilde sende hoşgeldin dünyamıza. Siz severlerimiz için, mühteşem bir best of geliyor. Bunun başarısı sevgili kardeşlerim Zafer' lerin, Volkan' ların, Cevdet' lerin. Onun için çok gururluyum. Beni ikinci bahara hatta üçüncü bahara hazırlayan kara oğlum Zafer Şanlı'ya huzurlarınızda teşekkür etmek istıyorum. Bu başka bir duygu inan.

* 14 yıldan beri nerelerdeydin, neden bu kadar uzak kaldın?

Özel TV lerin çokluğu, olur olmaz her şeyin ortalıklarda oluşu beni çok rahatsız etti. Çünkü benim ülkemde manevi ve ahlak değerleri çok bozuldu. Tabiii bu küsme değil inan. Müzik ve sanat adına hele hele toplum adına yapılacak her şeye varım ekibimle. Ve yeni albümümüzle bomba gibi döndük.

Ne iyi ettin de döndün, seni ve Ersen Dadaşları dinlemek büyük keyif olacak.

Sizlerin güzel hislerini biliyorum. Ersen, Zafer, Volkan ve Cevdet tüm bize inanan kardeşlerimle harikalar yaratacağız. Bu gençlere ve yıllarca bizi gönüllerine koymuş milyonlara daha çok borcumuz var. Sanat adı altında bu ülkede megalar, divalar, süperler o kadar arttı ki bizler bile efsane olduk yıllarca, gönüllerde taht kurduk diyemiyoruz. Bizleri efsane yapan bu halk ve sizler hatta bizleri yıllarca zirvede tutan, bizlere göğüs geren müzisyen kardeşlerimizdir. Bunları yürekten söylüyorum, ' Ben ' değil yıllarca, ' Biz ' diyerek büyüdük, onun için hep gönüllerde kaldık, sizlerle de kalmaya devam edeceğiz.

* Kendinden bahseder misin?

1950 İstanbul doğumluyum. İlk müzik çalışmalarıma mandolin dersleri alarak başladım. Daha sonra, gitarın yavaş yavaş ülkemize girmesiyle birlikte Fatih Fener' de Rum asıllı hocam Koçamedanis' ten klasik gitar dersleri aldım. 5-6 sene de klasik keman dersleri aldım. Bir yandan da amatörce şan dersleri aldım ve sürekli kendimi geliştirdim.

1970 yılına kadar birçok ünlü orkestrada çaldım. Bunlar arasında, Milli Orkestra ve Şerif Yüzbaşıoğlu' nun Orkestrası' da vardı. Önceleri, dans orkestralarında çaldım, bir fuar döneminde İzmir Fuar' ındaki Numune Gazinosu' nda Cem Karaca ve Moğollar' la tanıştım. Cem Karaca' yı İstanbul' dan tanıyor olsam da burada gerçek anlamda tanıştık ve Cem Karaca, bana kartını vererek İstanbul' da yanına uğramamı söyledi.

1969 yılında ilk 45' liğim ' Olvido / Ak Güvercin ' piyasaya çıktı. Gitarda Ünol Büyükgönenç' in eşlik ettiği bu plağı, ikinci 45' liğim takip etti. ' Sevmek Günah mı ? / Tek Kadın '.

1970 yılında bir yandan kendi adıma 45' likler çıkartıp, diğer yandan da Moğollar'ın ' Ternek / Haliçte Güneşin Batışı ' 45' liğinde vokalist ve elektro kemancı olarak yer aldım. 1972 yılında Hürel Kardeşlerle, son 45' liğim ' Dertli Kaval / Beni Hor Görme Kardeşim ' i kaydettim. Bu albümün ilgi görmesi üzerine Şerif Yüzbaşı Orkestrası' ndan ayrılarak başka bir plak şirketine transfer oldum ve ' Benim en büyük müzikal çıkışım ' olan ' Kozan Dağı ' isimli 45' liğim yayınlandı. Kozan Dağı gerçekten gördüğü ilgi ile kısa sürede listelerde bir numaraya tırmandı ve ' İlk bir numara 45' liği ' olarak Türk müzik tarihinde yerini aldı. Daha sonra ' Sor Kendine / Garip Gönlüm ' 45 liğini piyasaya sürdüm. Bu 45' likten sonra Türk ve dünya müzik piyasasında eşine rastlanmayacak bir olay oldu ve Kardaşlar' la beraber çalışmakta olan Cem Karaca Moğollar' a, Moğollar' la çalışmakta olan ben de Kardaşlar' a girdim.

Kardaşlar' la 2 single çıkarttıktan sonra, grubun isminin değişmesini kararlaştırdık ve ' Kuzey' in Kardaşları varsa Doğu' nun Dadaşları var ' deyip ' Ersen ve Kardaşları ' , ' Ersen ve Dadaşlar ' olarak değiştirdim. Artık, ' Cem Karaca ve Moğollar ' ile ' Ersen ve Dadaşlar ' vardı ve tatlı bir rekabet başlamıştı. Bu dönemde, Ersen ve Dadaşlar oalarak, Zeki Müren' in program kadrosuna dahil olduk. Bu bizim için büyük sürpriz olmuştu ve inanamadım... Çünkü, o dönemde Zeki Müren' le çalışmak büyük bir payeydi. Ersen ve Dadaşlar olarak, bu programda da başarılı olduk ve Zeki Müren' in iltifatını kazandık.

Aşık Veysel' in, Aşık Mahsuni Şerif' in, Muhlis Akarsu vb. eserlerinin yanında söz ve müziği kendime ait parçaları da seslendirdim. Ersen Dadaşlar' olarak 45' liklerim; ' Gafil Gezme Şaşkın / Güzele Bak Güzele ', ' Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm / Yedin Beni ', ' Dostlar Beni Hatırlasın / Üç Kız Bir Ana ', ' Ekmek Parası / Zalım '. Uzun süre, listelerde hep zirvede kaldık ve bir süre sonra müziğe ara verdik.

80' li yıllarda Rock müziğin içindeki çıkmazdan dolayı Dadaşlar' sız yoluma devam ettim, bir ara arabesk müziği tarzında da çalışmalarda bulunmama rağmen, 1993 yılındaki ' Ersen Ustadan Kuru Fasulye ' isimli albümümden sonra müzik çalışmalarına son verdim.

* Ersen ve Dadaşları tanıyabilir miyiz?

Bas gitar: Zafer Şanlı

Klavyeler: Volkan Şanda

Gitarlar: Bülent Ay, Raşit Pekmezci

Gitar ve vokaller: Cevdet Canel ve Mehmet Mısır

* Albümün ismi ne?

Net olmamakla birlikte sanıyorum ' Ersen Dadaşlar Klasikleri ' olur

* Albümde hangi parçalar var?

Albüm süper oldu. Yepyeni bir anlayış ve 70' li yılların günümüze nasıl geldiğini örnekleyerek, ' Can Tertip ', ' Kozandağı ', ' Dostlar beni hatırlasın ', ' Ayrılık yoksulluk bir ölüm ' ve yıllar önce Sezen Aksu' nun vokallerini yaptığı, ' Kalbimdeki acı ' adlı en çok satan, zamanın hit parçalarını sevenlerimiz için hazırladık.

* Parçaların düzenlemeleri kime ait?

Tüm parçaların düzenlemelerini Zafer Şanlı ve Volkan Şanda yaptı. Önümüzdeki günlerde bu beş parçanın klipleri çekilecek aynı zamanda sitenin videolarında yayınlanacak. Albüm ücretsiz olarak tüm hayranlarımıza, basına ve radyoya buradan gönderilecek. Bundan böyle artık ' Best of ' yok, yepyeni Ersen, Zafer, Volkan ve diğer üyelerin besteleri yer alacak. Bu aynı zamanda ülkedeki emek hırsızlığına yani korsana hayır mesajıdır!

* Klip hangi parçaya çekilecek?

5 parçamıza da klip çekmek istiyoruz. Bütün kliplerimizi Burak Sarıkahya çekecek.

Seni eskiden hatırladığımız gibi farklı giysiler ve farklı takılar içinde görebilecek miyiz?

Tabi ki göreceksiniz. Klasik kıyafetlerden ve takılardan vazgeçemem.

* Hangi müzisyenleri dinliyorsun?

Özel olarak dinlediğim birileri yok. Müzik adına güzel çalışmalar yapan her emek insanını severim ve dinlerim. Benim idolum Cem Baba' dır. Cem Karaca ile yıllarca omuz omuza beraber konserler yaptık. Birbirimize hayranlığımız, tabi ki saygımızla birlikte. Ayrıca bende hep emekleri olmuştur. O yıllar dayanışma, beraberliğin ve kardeşliğin seneleridir. Onun için bu başarılı yıllar bizleri idol hale getirdi. Zaten gerçek şöhret bu değil midir, efsaneler sınıfında kalabilmek?

* Hedeflerin neler?

Yıllarca büyük Allah' ım maddi manevi bütün güzellikleri nasip etti. Bizlerin hedefleri, sizlerin ve sevenlerimizin yüreklerinde uzun yıllar taht kurabilmek. Tabi ahlaklı olabilmek ilk kuralımız.

* Sevgili Ersen Dinleten ve Ersen Dadaşlar, harika bir dönüş yaptınız. Bundan sonra sizi daha sık görmek istiyoruz. Sefalar getirdiniz.

Bu arada Ersen Dadaşlar grubundan Zafer Şanlı aynı zamanda konuğumdu ve kaçırılan İstanbul-Lefkoşe uçağındaydı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

http://www.esmakahraman.com/zafer-sanli/

CAN TERTİP

Bahçede kuruyemiş, kim yemiş kim yememiş
O yardan haber geldi, beklerim yolun demiş
Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip
Bu günler gelir geçer, düşünme aslan tertip

Gel teskere demiştik, türküler söylemiştik
Gelsin diye bir mektup, hasretle beklemiştik
Aşkını dile yaydım, aynı günleri saydım
Ne çok isterdim bilsen, kankardeşim olsaydın

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..