Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bıçak sırtı

Bıçak sırtı
 

Öyle bir çıkmaz ki bu...


Bir elmanın iki yarısı gibidir iki eş ruh. Diğer yarını aramakla geçer bir ömür. Hayatın içinden geçen yolun belki ilk on beşinde bulursun onu. Kıymetini bilmez uzaklaşırsın gereksiz. Belki de o yolun en imkânsız yarısında çıkar karşına. Bir göz değmesi veya bir söz değmesi ile birlikte. Eksiksin bilirsin, çağlarsın dindiremez içindeki dalgakıranı hiçbir kalp. Aşk sürgün olur çocuk gözlerinde. Tenimi acıtmaz şimdi bu kan, hayatın hışmında saklıdır bir can.

Yıllarca çakıl taşlarının altındaki toprağa usulca bastım hep. Kanatmadım kabuk bağlayan yaralarımı. Bıçağın keskin tarafına değiyor şimdi serçe parmaklarım. Öyle bir yer ki geldiğim, bıçak sırtında yol alıyorum şimdi. Yolun sonunda parlıyor iki çift göz. Nereden bilirdim renklerin yeşilden sarıya dönerken, ağaçların yapraklarını hazana dökerken geleceğini. Sevdan bıçak tenimde, acıtmıyor gördüğün bu kan, hayatın hışmında saklı şimdi bir can. Yanık bir telve kokusu kaldı hüznümün yapraklarında. Biliyorum ordasın ama ulaşmaya mecalim yok. Hani ne bir adım ileri, ne bir adım geri.

Yıllar önce yolun başında bıraktım sıcak gözlerini. Yolun sonunda yine aynı gözler. Nereden bilirdim sonsuzdaki kır kahvesinde beni beklediğini. Şimdi hüzünlerim yorgun, düşer eylülle birlikte yavaş yavaş toprağa. Seher yeli savurur hüzünlerimi, benim bile bilmediğim ıssız çöllere. Şimdi öyle dar ki zaman bu karanlık gözlerimde, söylemek istediklerimi bir çırpıda haykırmak istiyorum gök kubbeye. Şimdi öyle dar ki zaman, başımı omzuna dayayıp, yüzümü semaya çevirip yıldızları seyretmek istiyorum. Şimdi öyle dar ki zaman seni seninle yaşamak istiyorum.

Sen gel artık benim yolum dikenli. Yıllar boşa harcanmış gibi. Gel ki vuslata ersin bu gönül, gel ki dönsün hazanlar bahara. Öyle yorgun ki yollarım bıçak sırtındayım şimdi. Hani ne bir adım geri ne bir adım ileri.

Foto : S.GÜZEL

 
Toplam blog
: 106
: 1384
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Bir yaz gecesi hatırasıyım. Haziran doğumluyum. Bilirler haziran doğumlular. Hele ki haziranın tam..