Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '06

 
Kategori
Elektronik
 

Bir TV' ye Kablosuz Görüntü, Ses Aktarımı Yapmak Mümkün mü?

Bir TV' ye Kablosuz Görüntü, Ses Aktarımı Yapmak Mümkün mü?
 

Sonunda evinize ikinci TV' yi almaya karar verdiniz. Ohh güzel hayırlı olsun,mutlu günlerde kullanın. Ancak yeni TV' ye ikinci bir uydu alıcısı takmak istemiyorsunuz. Bir odadan diğerine kablo çekmek, duvarları delmek, kabloyu oradan buradan geçirmek de istemiyorsunuz. Sonra düşündünüz "Bunun başka yolu yok mudur, ikinci TV' ye görüntüyü ve sesi havadan aktarsam, hatta uzaktan kumanda sinyallerini de havadan ilgili cihazın karşısına geçmeden diğer odadan göndersem ne iyi olurdu." diye. Sonra eklediniz, " Canım teknoloji ilerledi de herşeye çare olacak değil ya." Herşeye çare olamaz elbet, ancak buna çaresi var.

Size önemli bir sorum olacak. Her iki TV' de de aynı yayını izlemek sizin için kabul edilebilir mi? Cevabınız evetse, yazının devamını okuyabilirsiniz. Hayırsa, yapacak birşey yok, 2.uydu alıcısını almanızı önermekten başka çare yok. 2.uydu alıcısını güle güle kullanın. Hoşcakalın.

"Her iki TV' de de aynı yayın olmasının bir sakıncası yok, zaten ben ikisini aynı anda kullanmam. Diğerini öbür odaya geçtiğimde kullanırım" diyen arkadaşlarım hoşgeldiniz tekrar. Şu an bu işlevi yerine getiren ürünler piyasada mevcut. Büyük elektronik mağazalarda Hama veya Philips markasıyla bunlarıbulabilirsiniz. Ben şu an Hama 40972 modelini kullanıyorum.

Cihaz doğal olarak bir verici bir alıcı ünitesinden oluşuyor.Üniteler adaptörle besleniyor. Verici ve alıcı modül üzerinde 3 farklı kanal var. Bu üç kanaldan herhangi bir seçilebilir. Ortamda KablosuzADSLvarsa, bu kanalları değiştirerek en güzel görüntü kalite ve ses kalitesi yakalanabilir. Kablosuz ADSL biraz sesi etkileyebilir. Korkmayın, öyle ciddi bir sıkıntı değil. Kablosuz ADSL ve verici ünitesini evin mümkün olduğunca uzak noktalarına koymanız ve doğru kanalı seçmeniz (verici üzerindeki 3 kanaldan biri) yeterli olacaktır.

Gelelim bağlantıya. Verici ünitesine bir görüntü kaynağını (Uydu alıcısı, DVD Player vb..) bağlamanız gereklidir. Buna ilave olarak ilgili cihazı diğer odadan kumanda etmek için uzaktan kumanda sinyallerini alıp cihaza getiren kabloyu da vericiüniteye bağlamalısınız. Dikkat edin, bu kablonun ucundaki minik verici cihazın IR yazan yani uzaktan kumanda komutlarını algılayan kısmını görmelidir. Böylece sizin diğer odadan gönderdiğiniz komutlar havadan taşınarak üniteye ulaşacak, buradan da bire-bir bu minik verici ile istenilen cihaza ulaştırılacaktır. Bu kadar basit.

Alıcı tarafında iseünitenin çıkışı2.TV' nize bağlamanız yeterli. Hepsi bu. Yalnız burada kutu içerisinden çıkan kablolara dikkat edin. Kablolar sizincihazlarınızla (uydu alıcı,DVD Player vb.. ve 2.TV' niz)uyumlu olmayabilir. bu durumda ilave kablo almanız gerekebilir. Buna dikkat etmeyi unutmayınız.

Sonrası, herşey bitti. Adaptörleri fişe takmanız, alıcı vericiyi güzel noktalara yerletirmeniz ve cihazları çalıştırmanız yeterli. Unutmadan kafanıza takılabilir, bu kablosuz bağlantı olduğu için acaba zarar verir mi, radyasyon falan ... Eğer cep telefonu kullanıyorsanız, bunu düşünmeye bile gerek yok, çünkü etkisi bunun çok çok altında. Yok içim rahat değil derseniz, sadece kullanacağınızda fişe takarsınız, bu da sizi rahatlatır.

Bakın teknoloji neler yapabiliyor. Ama henüz şu yapılamadı ve de yapılamayacak. Dünyada sevgiyi, saygıyı bu tür güzellikleri havadan göndermek mümkün değil. Bunu karşımızdakine hissettirmek zorundayız. Yani onları görmeden çoğunlukla bu olmuyor, olsada biraz eksikkalıyor.

Unutmamak ve unutulmamak dileğiyle..!

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..