Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hem var hem yok: 8. Antalya piyano festivali

Hem var hem yok: 8. Antalya piyano festivali
 

Sabah işlerim nedeniyle gittiğim bankada, elinde Kadir Dursun Production’un dosyasını gördüğüm bir genç arkadaşa: “Dosyada program içeriği var mı? Ya da, şu ana kadar bir bilginiz oldu mu?” diye sorduğumda aldığım yanıtla, doğru kişiye rastladığımı anladım.

“Ben Kadir Dursun Production personeliyim, bilgi verebilirim” dedi. Kısa sohbetimiz böylece başlamış oldu.Bu yıl 8. si düzenlenen Antalya Piyano Festivali’nin, geçen 7 sinin; 'hiç, program içeriği olan katalog ya da broşür dağıtmadığıyla' ilgili yakınmamla başladım sözlerime. Bu yıl da, şu ana kadar 8. si için bile; ne bir duyuru, ne bir katalog, ne de kendi web sayfalarında bir bilgiye ulaşamadığımı belirttim.


Adını sormayı unuttuğum genç arkadaş da; “programlar, sanatçılar geldikten sonra netleştiriliyor, girişte dağıtılıyor” yanıtını verdi.Bu kadar bilgiden, festivalle ilgili geçmişten haberdardım. Bu nedenle de elime geçen her fırsatta, bu uygulamaya tepkimi dile getirdim.

İddiam şuydu: Herhangi bir sanatçının bir tek resitali olsa, ‘sürprizdir’ deyip anlayabilirim. Ama, bu organizasyon bir ‘festival’ olarak sunuluyorsa, meraklılarının da içeriğini öğrenmek hakları olduğunu düşünürüm. Bu festivalde 8 ayrı programı var; 10 konserle, solist ve toplulukların!.. Kombine bilet almak istemeyip, sadece çok beğendiği bir ya da iki konseri izlemek isteyen bir sanatsever, karar verme hakkını kullanamamış olmakta bu nedenle. Geçen yılki festivalde karşılaştığımızda, Kadir Dursun’a bu yakınmamı iletmiş, “eleştirinizi dikkate alacağım” yanıtını almıştım. Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say'ın da menajeri olan Dursun'un, şu ana kadar bu sözünün gerçekleştiğine ilişkin bir gelişme olmadı!

Katılacak sanatçıların bile, bir önceki festivalde duyurulabildiği bir organizasyonun, sözünü ettiğim eksikliği giderebileceğini düşünmekteyim. Ancak bir başka eksiklik daha dikkatimi çekti. Sözünü ettiğim duyurularda adı anons edilen ünlü piyanist Chick Corea'nın, programdan çıkartıldığı anlaşılmakta. Henüz hiçbir yerde afişlerine rastlamadığım, 8. Antalya Piyano Festivali’nin bir program katalogunu elde ettim. Bankada karşılaştığım Kadir Dursun Production personeli genç arkadaştan rica etmiştim, e-posta ile iletti, teşekkür ederim.

Ben de bu programı ilk kez Milliyet Blog okurlarıyla paylaşmak isterim.

8.Antalya Piyano Festivali 16 Kasım 2007’de başlayıp, 30 Kasım 2007 tarihinde sona erecek:

Açılış gecesi: 16/17 Kasım 2007


Fazıl Say

Vladimir Spivakov

Moskova Virtüozleri


18 Kasım 2007 Saat: 14.30


Genç Yetenekler Konseri:


İlter Vurucu - Çağdaş Dönmezer

Buğra Yüksel - Vitaly Pisarenko


20 Kasım 2007 Saat : 20.30


İberia

Müzikve Dans Resitali

Rosa Torres Pardo – Lola Greco


22 Kasım 2007 Saat: 20.30


Saygun Gecesi

Gülsin Onay-Misha Dacic

Şef: Gürer Aykal

Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası


24 Kasım 2007 Saat: 20.30


Aziza Mustafa Zadeh


26 Kasım 2007 Saat: 20.30


Bach – Mevlana Simyacı

Christopher Hinterhuber – Tuluğ Tırpan

Burcu Sönmez – Ayşen Zülfikar


28 Kasım 2007 Saat: 20.30


Rüya Taner

Siiri Schütz


29/30 Kasım 2007 Saat : 20.30


Fahir Atakoğlu

Sertab Erener

Konserlerin tümü AKM Aspendos salonundadır.


Fotoğraf: 7. Antalya Piyano Festivali'nden; Miriam Mendez

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..