Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

25 Kasım '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Olmazsa Olmaz Trafik Kazaları!!!

Olmazsa Olmaz Trafik Kazaları!!!
 

Trafik kazalarının genel sebepleri arasında, otomobil sayısındaki muazzam artışı ve yol şebekelerinin bazı kesimlerdeki elverişsiz şartlarını gösterebiliriz.

Bu çerçeve içerisinde, otoyollardaki kazalarda ölü sayısının bir hayli yüksek olmasına rağmen, bu yolların daha güvenli olduğu tespit edilmektedir.

Hava şartları da, araba kullanmayı güçleştiren etkenlerden birisidir. Aşırı sıcak, yağmur, buzlanmış yollar, gece araba kullanma gibi olaylar, başlıca sebeplerdendir.

Kazalarda sorumluluk büyük çoğunlukla sürücüdedir. Alkol, refleksleri kısıtladığı ve sürücüye kendi yeteneklerinin üzerinde araba kullanabilme duygusu aşıladığı için, başta gelen bir kaza sebebidir. Bunun ardından, trafik kurallarına uymama, aşırı hız, araçlar arasındaki güvenlik mesafelerine dikkat etmeme, emniyet kemeri takmama gibi kaza sebepleri gelir.

Emniyet kemeri, kaburga kırıklarını önlemese de, ölüm sebeplerinin başında gelen araba dışına savrulmayı önler. Bir de uzun yollarda gereken sağlık koruma koşullarına uymamayı bu meyanda sayabiliriz. İki saatte bir çeyrek saat durmak, yemeklerden hemen sonra araba kullanmamak (rehavet ve uyuma tehlikesi), bütün gece yolda geçirilmişse sabahın erken saatlerinde araba sürmemek gibi... Ayrıca arabanın durumuyla alakalı olarak, farlar, frenler, lastikler ve benzerleri de trafik kazalarına sebep olabilir.

İki tekerlekli araçlar da birçok trafik kazasının sebebidir. Kask takmak, kafatası travmalarının çoğunu önler.

Yolcu ve yük taşımacılığının büyük ölçüde karayolları vasıtasıyla yapıldığı ülkemizde, trafik kazalarının neden olduğu ölümlerin oranı oldukça yüksektir. Bu yüksek oranın sebepleri arasında, aşırı hız, alkollü veya uzun süreli araç kullanma gelmektedir. Yolcu otobüsü ve yük kamyonu şoförlerinin aşırı yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmaları, karayollarında, özellikle trafiğin yoğun olduğu yaz aylarında ölümcül kazalara sebep olmaktadır.

Türkiye' deki trafik kazalarında ölüm oranının yüksekliği, ilk yardım sorununu da gündeme getirmektedir. Çoğu araç sürücüsünün ilk yardım yöntemlerini bilmemesi ve ilk yardım ekiplerinin kaza noktalarına gereken zamanda ulaşamaması, ağır yaralanma vakalarını ölümle neticelendiren faktörler arasındadır.

Uzman ekiplerin geciktiği kaza noktalarında, yardımsever fakat bilgisiz vatandaşların, bilinçsizce yapmaya çalıştıkları karga tulumba tabir edilen yardımlar da kimi zaman kazazedelerin aleyhine sonuçlar doğurabilmektedir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..