Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Bütün Yollar Ortadoğu'ya Çıkıyor

Bütün Yollar Ortadoğu'ya Çıkıyor
 

       Doğuştan devredilemez kısıtlanamaz insan hakları ne uluslararası insan hakları evrensel bildirgesinde yazıldığı gibidir, nede uluslararası hukuk sisteminde yazıldığı gibidir.

       Evrensel tabii hukuktan gelen birey hakları; insanlığın yazılı döneminden bu yana iç içe geçmiş muhtelif kültürlerinden damıtılmış, ahlaki ve vicdani kabullerin birikimidir.

       En öncelikleri olarak; beden ve ruh bütünlüğü hakkı, barınma hakkı, doğal ve sağlıklı beslenme hakkı, inanma ve inancını yaşama yayma hakkı her ne kadar uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış olsa da hiç ciddiye alınmaz.

       Yeryüzünde teknoloji geliştirmek, insanı mutlu ve huzurlu yaşam sağlamak bakımından, yüksek teknolojiye sahip olan batılı ülkeler ne üretiyor?

       Mutlu ve huzurlu, özgür rahatlamış bir toplum amacına yönelik mi çalışıyor?

       Bu sorular cevabını son birkaç yıl içinde Ortadoğu ve Akdeniz çevresinde yaşananlar veriyor. En başta ABD’nin; Irak ve Suriye merkezli sergilediği hukuk tanımaz, insani vasıflardan uzak politikaları, gelişmiş medeni! batılı Ülkeler diye bildiğimiz, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail şeytan beşgeninin maskeleri düşmüştür.

       Özellikle Osmanlı Devletinin önce insan olma öz niteliği karşısında vahşet duygularını tatmin etmekte zorluk içindeydiler. Çünkü Osmanlı “İnsan Olma” ruhsal olgunluğunu tamamlamış bir Devlet etme uygulaması, vahşi batı için rahatsız edici bir örnekti. Osmanlı bütün Dünyaya yaratılış kaidesine (Fıtrat) dayanan Devlet olma toplum düzeni ve iç hukuk inşa etmiş Osmanlı devleti ve onun bakiyesi Türkiye Cumhuriyet hedeflerindedir.

        Batılı medeni uygar! Bildiğimiz ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail şeytan beşgeni, yazılı dönemin ta başından beri kurgulanmış dört kitap dışında olan kabalist şeytani “gizli ilimler” inanç sitemi batağındadır.

       Batı diye övülen toptan Avrupa devletlerinin insan olma kültürü veya yaşam geleneği alt yapısı Viking korsanlarının alışkanlıklarına dayanır.

       İnanç ve gelecek planında hak dinler yerine Ezoterizm vardır.

Ezoterim nedir ne değildir

          Konuyu emek vermiş araştırmacı Erhan Altunay’ın kaleminden Ezoterizm; (1)

“Hepimiz eski bir metni okuduğumuzda ya da bir efsaneden söz edildiğini duyduğumuzda sembolik anlamının ötesinde bir şeylerin daha varlığını düşünürüz. Bize öyle gelir ki bu metinlerin ya da mitlerin anlatmak istedikleri daha derin gerçeklikler vardır ve bunu ancak bu sırları çözmesini bilenler anlayabilir. Aslında bu düşünce hiç de yanlış değildir.

Özellikle Avrupa’da ve Amerika’da son zamanlarda çok sıkça kullanılmaya başlanan Türkçe’de “içrek” sözcüğü ile karşılanan ezoterik sözcüğü içinde saklı olan anlamı sadece seçilmiş kişilere açıklanan öğretileri tanımlamak için kullanılır.

Ezoterizm sözcük olarak Yunanca eswterikoV (içe ait, içrek, sadece müritlerin bildiği anlamında, Arıkdal Gizli Öğreticilik olarak kullanıyor) sözcüğünden gelir. Bu sözcüğün kökü ise esw- ( iç, içerisi) dir .

Sözcük anlamı olarak ise ezoterizm “sadece belli sayıda müritlere açıklanan halkın düzeyine inmeyen ya da inmemesi gereken doktrine“ denir. Ezoterik doktrin “müritlere sözlü olarak aktarılan tüm bilgi ve öğretilere“ denir (Petit Robert)

Meydan Larousse Ansiklopedisi ise Türkçe eşanlamlısı İÇREK başlığı altında daha geniş bilgi vermektedir :

“Yalnız vakıf olanlara öğretilen || Vakıf olmayanlarca anlaşılmayan bilgi ve ya eserler için kullanılır. ...

ANSİKL. Fels. İçrek kelimesi dışrakın karşıtıdır. Pythagoras’ın çömezlerini dışrak ve içrek diye ikiye ayırdığı söylenir ; birinciler sadece adaylardı; ikinciler ise üstadın öğretisini bütün incelikleri ve sırları ile bilenlerdi.....Dışrak eserlerde yalnız en açık kanıtlar ileri sürülür , daha karanlık ve kesin olan kanıtlar ise içrek eserlerde yer alır. Sırra ve gizli bilgiye ermiş olanlardan başkasının kavrayamayacağı esrarlı bir öğreti fikri bir çok kimseye hoş görünmüş ve her devirde az ve ya çok içrek topluluklar ( msl. Mason Dernekleri ) kurulmuştur.

- Giz. ilm. Herhangi bir dinin , sadece sırra ve gizli bilgiye ermiş olanlara açıklanan yönüne içrek bilim adı verilir. Kabala’cıların içrek elyazmaları ,” açkı “ ve ya “anahtar “ adıyla anılır. İçrek öğreti , oyun kağıdı falı , simyacıların sırları, sihir , büyü , kabala gelenekleri gizli dini törenleri vb. kapsıyordu. Apokalipsis’in açıklanması , Hezeikel’in gördüğü hayallerin yorumlanması da içrek konular arasında yer alır.”

Bu tanımda dikkat edilmesi gereken nokta eski Yunan’da içrek ve dışrak kavramlarının kullanıldığıdır , - dışrak ( exwterikoV ) ifadesini ilk kullanan Aritoteles’tir - yalnız bunların genelde felsefe okullarına atıf yaptığı görülür . Eski Yunan’daki ezoterik okulları ileride yayınlanacak yazılarımızda göreceğiz. Ayrıca ezoterik topluluklar yıllar boyu “ esrarlı bir öğreti “ fikri hoş geldiği için değil , belli bir amaç için kurulmuşlardır.

       Ancak;  “EVANGELİZM” bu mezhebi bu retorik aklı kendi gelecek öngörülerine uyarlamıştır. Kuramsal olarak Dünyanın geleceğini kurgulamak gibi bir sapkınlığa sürüklemektedir ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail şeytan beşgenini.

EVANGELİZM NEDİR

       Prof. Dr. Ata ATUN Evangelizm’i 23.11.2004 tarihinde şöyle kaleme almıştır.(2)

Son günlerde bize çok yabancı olan “EVANGELİZM” adlı bir Hıristiyanlık Mezhebini sık sık duymaya başladık.

Bir düşünceye ve tanımlamaya göre Amerika Devlet Başkanı George W. Bush dünya üzerindeki en önemli Evangelist. Yalan da değil. 2008 yılına kadar George W. Bush dünyanın bir numaralı kişisi. Dünya üzerinde yaşayan  500 milyon “Evangelist”in en önemli ruhani olmayan lideri. Ruhani liderleri ise Evangelist rahip Billy Graham.

Evangelist kelimesi Yunanca “evangelicel“, yani “iyi haberleri paylaşan kimse” anlamına geliyor. Onlara göre İncil Tanrı’nın kitabı ve bu düşünceye inananlar kendilerini Armageddon savaşına yani iyi ve kötü arasında yapılacak en son savaşa hazırlıyor. Dünyanın yok oluşunu izlemek yerine iyinin kazanması için son savaşı bekliyorlar. Dünyada yaşanan her şey, yapılan her savaş Tevrat’taki efsanelerde, İncil’de anlatılıyor, İsrail vadedilmiş toprak ve günün birinde tüm Museviler İsrail’e dönüp Evangelist olacak… Onlar protestanlığın Evangelist mezhebine bağlılar…

Evangelistler, Hıristiyanlık’ın vaftiz töreniyle çocuğa geçmediğine inanıyor. Onlar bir an gelip, büyük ihtimalle bir yol gösteren (Evangelist rahip) sayesinde kişinin yeniden doğacağına inanıyor. Bu sayede de insanın İsa ile buluşup tekrar dirileceğini düşünüyorlar. Buna da Born Again (Yeniden doğma) diyorlar. Bu isimle üniversitelerde dernekler kuruyor; televizyon başta olmak üzere radyo, internet, gazete, hatta bilgisayar oyunları yoluyla kendilerine daha çok yandaş arıyorlar. Hedefleri dünyayı kurtarabilmek için, dünyayı yönetmek…

Amerika ve İngiltere’de 19’uncu yüzyılda ortaya çıkan Evangelist hareket, ilk önce Hıristiyan din otoriteleri tarafından dikkate alınmasa da, şu anda Hıristiyanlık’ın en güçlü kolu konumunda. Özellikle 2. Dünya Savaşı sonrası güç kazanmaya başlayan hareket, dünyanın birçok yerine yayıldı.

Evangelistler 1950 yılında sadece 4 milyon kişilerdi. 2004 yılında toplam sayıları 500 milyona ulaştı. Evangelistler dünyadaki Hıristiyan nüfusun 4’te birini oluşturuyorlar. Her gün yaklaşık 52 bin kişi Evangelist oluyor. 2050 yılında tüm Hıristiyan nüfusunun yarısı olacakları tahmin ediliyor. 70 milyon kişilik nüfusla en çok Amerika’da yaşıyorlar. Amerika’nın ardından en yoğun bulundukları ülke Brezilya (30 milyon). Evangelistlerin şu anki güçlü durumu 1970’li yıllarda ortaya çıkan yeni-Evangelizm akımıyla oldu. Şili’de Hıristiyanlar’ın 4’te biri Evangelist. Fas’ta halkı Evangelist yapmak için çalışan 150 misyoner var. Kaliforniya’da ünivesitede ders olarak okutuluyor.

Evangelist düşüncede geniş yere sahip olan Tevrat’taki Babil, günümüzdeki Bağdat şehri ve  Kaldani diyarı da Irak’tır. Evangelistlerin inanışlarına göre dünyanın bir gün tamamen Evangelist olması için Müslüman topraklarına da girilmesi gerekmektedir. Bütün Museviler bir gün  İsrail’e dönüp Evangelist olacaklar ve dünya üzerinde yeni bir dönemi başlayacaktır.

Bütün yollar Orta Doğu’ya çıkıyor…

       

(1)- http://www.hermetics.org/Ezoterizm%20Nedir.html

(2)- http://www.ataatun.org/evangelist-mezhebi.html

 

 
Toplam blog
: 191
: 540
Kayıt tarihi
: 01.06.08
 
 

Yerel bir gazetede yazıyorum. Okumayı severim, şiir okumayı severim. Emekli işçi olarak sosyal ak..