Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Carolyn ve Tansu Çiller

Carolyn ve Tansu Çiller
 

Yabancı gelinimiz Çiller için neler demiş?


Sizlere bir kişisel blog önermek istiyorum. Türkiye aşığı bir yabancı bayanın kişisel sitesi. Söz konusu bayan, bir Türk'le evli. Eşinin Türk olduğunu duyunca yüzünü ekşiten ve kendisini rahatsız eden kişilerin "Türkiye'de kadın hakları yok ki" iddiasına Çiller'le cevap vermiş. Sanıldığının aksine bu coğrafyada da başarılı kadınların siyaset yapabildiğini, Çiller'in bir ekonomi profesörü olduğunu, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için çok çalıştığını, Türk Ordusunu yeniden dizayn ettiğini ve terör örgütü ile yoğun bir mücadeleye giriştiğini anlatmış. Benazir Butto'yu da hatırlatmış.

Sitesinde Türk kültürü ile ilgili bir çok yazıya da değinen Carolyn'in Çiller'le ilgili bloğu en aşağıda... Yazı Dili, İngilizce. Yazıya gelen yorumlardan da bir kısmını çevirmek istiyorum:

* Çiller'i tanımıyordum ama güçlü bir kişiliği olduğu ortada.

* Kadınların aktif siyasetteki yerinin artması gerekli.

* Çok şaşırtıcı ve eminim çok başarılı bir kadındır.

* Çok güzel bir yazı. Benazir Butto'yu da çok severim.

Bir de bizim ülkemizde Çiller'e yapılan eleştirileri hatırlayın :) Sanırım dışarıdan bir göz bazen daha nesnel görebiliyor. Müslüman bir coğrafyada bir kadın siyasetçinin ne denli önemli olduğu ortada. Peki o değer, bu topraklarda veriliyor mu? Maalesef hayır. Kadın siyasetçiye ilk önce kadınların çelme taktığı bir ülkede yaşıyoruz ve bu yazıları bunları kırmak için yazıyoruz zaten.

Yazı Adresi: http://carolynsnowabiad.blogspot.com/2010/11/tansu-ciller.html

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..