Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çocuklar Dünyada Ne Yiyorlar

Çocuklar Dünyada Ne Yiyorlar
 

Fazla kilolu ya da şişman olmak birçok hastalığa yol açıyor. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, kanser başlıca ve en önemlileri… Küresel düzeyde ölümlerin beşinci risk faktörü olduğu ve her yıl üç milyona yakın insanın fazla kilolu olmanın yol açtığı sorunlar nedeniyle öldüğü düşünüldüğünde ise, herkesin hemfikir olduğu konu fazla kilolu olmak ya da şişman olmanın bir küresel bir hastalık olduğudur.

Küresel şişmanlığın artması karşısında fotoğrafçı Gregg Segal, çocuklara bir hafta içinde ne yediğini sormak için dünyayı dolaştı ve yiyeceklerin yanında fotoğraflarını çekti.

Günümüzde çocuklar ne yiyor? Nasıl besleniyor? Fotoğraf sanatçısı Gregg Segal’in çalışmasını bu yazının resim galerisinden görebilirsiniz. (*)

İşlenmiş gıdaları yemenin zararları hakkında bilinçlenmemize rağmen, farkındalık henüz geniş çaplı bir değişikliğe yol açmadı.

Obezite oranları hala yükseliyor. Kırk yıl önce, 40 çocuğun birinde obez vardı. Bugün, 40'da 10'u var. 

Mısır şurubu geldiğinden beri ise diyabet insidansı üç katına çıktı. 

Tükettiğimiz her ambalajlı gıdanın içinde bulunan mısır şurubu tokluk hissini uyandırmıyor ve vücudumuzu obezite, diyabet, pankreas kanseri gibi birçok hastalığa sebep oluyor.

Hatalıkların yanı sıra ise yemek yapma kültürü de yavaş yavaş yok oluyor. Yurt dışında artık çoğu aile hazır gıda tükettiği için evlerinde de yemek pişmiyor ve yavaş yavaş yemek kültürleri de yok oluyor. O kadar güzel yemeklerimiz var ki hepsi de o kadar sağlıklı ki bu güzel kültürümüzün yok olmasına izin vermeyelim. Evlerimizde daima tencerede yemeğimiz kaynasın ve çocuklarımıza fastfood kültürünü değil gerçekten anneanne – babaanne yemeklerini aşılayalım.

 

(*)- Çocuklar Dünyada Ne Yiyorlar

 

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..