Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Devasa Yatırımlar Neden Hep İstanbul'a Yapılıyor?

Devasa Yatırımlar Neden Hep İstanbul'a Yapılıyor?
 

Bir sürü nedeni var ama buna rağmen sanki ortada bir yanlışlık var.  Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü (Uzak da olsa İstanbul’u ilgilendiriyor) bunlardan bazıları.

Bunlardan bir tanesinin başka bir şehrimizde benzeri yok…

Tamam şehir büyük, ihtiyaçlar fazla, ülke gelirinin %42’si İstanbul’dan, Avrupa’yla bağlantımız buradan…

İstanbul’da 15 milyon insan yaşıyorsa 65 milyon da diğer yerlerde yaşıyor…

“Büyük yere büyük yatırım, küçük yere küçük yatırım” dediğinizi duyar gibiyim lakin ben İstanbul’a yapılan yatırımların da şov olduğunu düşünüyorum, İstanbul’a park yapsanız adınız manşetlerde, Acıpayam’a İkiz Kule dikseniz kim bilecek.

Belki ihtiyaç ama buraya bu kadar yapıp başka yerlere yapmamak biraz haksızlık gibi görünüyor,  Anadolu’da böyle büyük projelere ihtiyacı olan hiç mi yer yok?

Dahası varınızı yoğunuzu buraya döküyorsunuz Allah Göstermesin yarın öbür gün bir savaş falan çıksa düşman da varı yoğuyla burayı hedef alır, ülkenizin yarı varlığıyla hedef olursunuz; üstelik ufukta İstanbul depremi de var.

İstanbul mega kent olsun, Anadolu köy kalsın! Akla gelmeyen başka bir şey; her şeyi buraya yaparsanız herkes buraya gelir, İstanbul’a göç en çok şikâyet ettiğimiz konuyken.

Biliyorum ülkeler şehirleriyle büyür, Tokyo olmasa Japonya olmaz ama sanki biz bu işi biraz abartıyoruz.

İstanbul’u (Ya da Maramara Bölgesi’ni) bu kadar büyütürseniz kabına sığmaz yarın öbür gün özerklik ister, hiç aklınıza gelmiyor değil mi; bence gelsin!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..