Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş teli fiyatları

Diş teli fiyatları
 

Diş Teli fiyatları Nasıl Belirlenir ?

Diş teli fiyatlarını belirlerken bir çok kriter dikkate alınır. Bunların en başında kaç adet dişe müdahale edileceği başı çeker. Bir diğer kriter ise, hangi yöntem ile diş teli tedavisi uygulanacağıdır. Fastbraces dediğimiz yöntem ile yapılan diş telleri vardır. Bunlar hızlı diş teli tedavisine girer.

klasik metal diş telleri vardır. Bunların maliyati en düşük olanlarıdır. Bu şekilde hastaya en az ücret yansız. Görünmez yani lingual diş telleri vardır ki bunlar adı üstünede başka kişiler tarafından görünmezler. Bunların fiyatı farklıdır.

Damaklıklar şeffaf apareyler ve buna benzer bir çok uygulama diş teli tedavisinde maliyati etkileyen kriterler arasında yer alır. Bunların yanında sizin dişlerinizin ne kadar bozuk ve çarpık olduğu da diş teli fiyatını etkileyen unsurlar arasında yer alır.

Diş Telini Devlet Karşılar Mu ?

Çogu özel klinik devlet ile anlaşma yapmaz. Ancak sevk etmesi durumunda da devletten bir doktoru sevk edebilir. Buda uzun prosodürleri olan bir işlemdir. Devlet hastanesine gittiğinizde size uzun aylar sonrasında randevu verirler. Hatta bazen yıl sonrasına bile diş teli randevusu verilebilir.

Birde bilinmesi gereken bir mesele vardır ki o da diş teli fiyatını devlet sadece 18 yaşını aşmamış çocukların dişlerinin tedavi ücretini öder. Yani yetişkinlerin diş teli maliyatini ödemez. Çocuklarında sadece maliyatini yani kullanılan malzemenin maliyatini öder.

SGK Anlaşmalı Özel Hastaneler

Bazı hastanelerin devlet ile yani sgk ile anlaşması vardır. Bu anlaşma ile devletten bir miktar ödeme alabildikleri için hastaya diş teli fiyatı biraz daha ucuza gelir. Ama bilmenizi isterim ki bu merkezlerde de uzun sıralar kuyruklar vardır.

Bunun nedeni çok sayıda diş sorunu yaşayan hastanın olmasıdır. Burada da yine sadece 18 yaşını doldurmamış olan hastaların ödemesinin maliyati karşılanır. Özel hastane de olsa bir miktar hasta payı adı ile sizden ödeme talep edilebilir.

Bilgi İçin ;

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..