Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Futbol
 

Durağan Futbolun Tek Temsilcisi

Durağan Futbolun Tek Temsilcisi
 

Fenerbahçe; UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında, takım kalitesi oldukça düşük bir takım karşısında, turu mucizelere bıraktı. Mucize; çünkü takım kapasitesi açısından Fenerbahçe'nin yapabilecekleri ve hatta Aykut Kocaman'ın bu takıma yaptırabilecekleri çok kısıtlı. 

Fenerbahçe; sezon başında takıma 4 oyuncu takviyesi ile transfer sezonuna hızlı giriş yapmıştı. Ancak son üç yılda takımda hemen hemen her bölgede kaliteli oyuncu sıkıntısı yaşanıyor olması, bu takviyeleri yetersiz kıldı. Halen stoper ve sol bek eksikliği giderilebilmiş değil. Yeterli olmasa da forvete yapılan Soldado takviyesinin geç kalınması, lige kötü başlanmasına ve UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçlarının zora girmesine neden oldu.

Transfer sezonuna erken giren Fenerbahçe yönetimi, Ben Arfa ve Lucas Peres transfer çalışmalarıyla çok fazla zaman kaybetti. Maliyeti yüksek olan ve en baştan Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmayan bu oyuncularla zaman harcamaktansa, bütçeye daha uygun takviyelerle Temmuz ortasında transferler tamamlanabilirdi.

Bu takımı yakından tanıdığı iddia edilen ve camianın bir parçası olarak görülen Aykut Kocaman'ın, profesyonel olmaktan uzak duygusal bakış açısıyla 2013 yılından bu yana vizyonunu hiç geliştiremediği o kadar belli ki; 6'sı hazırlık maçı olmak üzere 10 maçta da Hasan Ali, Ozan Tufan, Neustadter ve Aatıf gibi gelişim kaydedemeyecek, kapasitesi çok sınırlı oyuncularla sezona başlıyor ve hatta bu oyuncularda ısrar ediyor. Üstüne üstlük en kötü haliyle bile iyi bir yedek olarak elde tutulabilecek Miroslav Stoch'u bedavaya gönderiyor. Takım; satmaya kalksan para etmeyecek oyuncularla dolu iken.

Sahaya bakıyorsunuz takım kurgusu ve uyumu yok. Yana, geriye statik paslarla top çeviren ama sorumluluk almayan oyuncular. Boşa çıkıp top isteyen yok, herkes seyrediyor. Kaptırılan her top kalemizde kontra atak tehlikesi. Oyuncular arası uyum sorunu, basit bireysel hatalar hat safhada. Saha kenarından oyuna müdehale edebilecek vizyon da yok.

Hiç kimse şu kadar pozisyona girdik bahanesine sığınmasın. Fenerbahçe o kadar ağır ve durağan oynuyor ki, kalitesi çok düşük olan rakibine karşı bile ciddi baskı kuramıyor, rakip ceza alanında çoğalamıyor. 

Bu takım için yıllardır söylenen yalan; "bireysel olarak yetenekli takım olmasına karşın takım uyumunun sağlanamaması!" Oyuncunun bireysel yeteneği, bonservis bedeline göre ölçülmez. Fenerbahçe ciddi olarak her kademde kalite sıkıntısı yaşıyor. Eğer iyi bir takım kurmak istiyorsanız, yedek kulübesinde dahi iyi oyuncular olması gerekir. İlk 11'de dahi o kadar yetersiz oyuncu var ki.

Eğer ki takıma iyi bir stoper, sol bek ve forvet takviyesi yapılmazsa bu takımdan ligde dahi birşey beklemek yersiz. Umut edelim ki Mehmet Ekici ve Giuliano kaliteleriyle takıma değer katsınlar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..