Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
Eğitim
 

Eğitimin amacı; yaratıcı düşünceyi desteklemek olmalıdır

Eğitimin amacı; yaratıcı düşünceyi desteklemek olmalıdır
 

Lisede uyumsuz bir öğrenciydi, okulu sevmiyordu. Davranışları ile diğer öğrencilerce kötü örnek oluyor diye 16 Yaşında liseden uzaklaştırıldı. Zürih'te Federal Teknoloji Enstitüsü giriş sınavını kazanamadı. İsviçre'nin Aaru kasabasında bir kanton okuluna gitti ordan 1896'da Federal Teknoloji Enstitüsü Fizik Bölümü'ne otomatik geçiş yaptı. Ancak derslerde hayal kuruyor sınıf penceresinden dışarı bakıyor, verilen ödevleri Anlamsız bulduğunu iddia ediyor hocalarını deli ediyordu. Matematik hocası Hermann Minkowski ona tembel köpek lakabı takmıştı. Neden derslerde uyumsuz davrandığı sorulduğunda " Eğitim'in amacı yaratıcı düşünce geliştirmek olmalıdır. Burdaki eğitim sistemi yaratıcı düşünce geliştirmiyor " diye cevap vermişti.

Üniversite'den mezun olduktan sonra bu uyumsuz öğrenci bilim dünyasını alt üst eden bir çok buluş yaptı ve 2000 yılında 20inci Yüzyılın en büyük bilim insanı Seçildi. Bilime en büyük katkıları 1915'te yayınladığı Genel ve Özel Relativite kuramları ve madde ile enerjinin birbirlerine dönüşebildiklerini ispatladığı meşhur e =mc Kare formülüdür. 1921'de kendisine Nobel Fizik Ödülü verildi. Genel Relativite Kuramında geçmiş Zaman'ın hiç bir zaman yok olmadığını, gelecek Zaman'ın şimdiden var olduğunu, geçmiş, şimdi ve gelecek Dediğimiz zaman dilimlerinin daima Eş Zamanlı olarak var olduklarını ve zamanda yolculuğun teorik olarak mümkün olduğunu gösterdi. Zamanda yolculuğun mümkün olduğuna dair iddiası yıllarca bilim kurgu olarak algılandı. Ancak 1971'de Hafiley ve Keating adında iki bilim Adamı dünya Etrafında tur atan iki uçağa yerleştirdikleri Atom saatleri ile yaptıkları ölçümlerde süratle hareket eden cisimler için Zaman'ın Einstein'ın iddia ettiği gibi yavaşladığını tespit ettiler dolayısıyla zamanda yolculuğun mümkün olduğunu bilimsel olarak ispat ettiler.

Peki kimdi bu " Eğitim'in amacı yaratıcı düşünceyi gelistirmek olmalıdır " diyen haylaz öğrenci ? Eminim adını duymuşsunuzdur : Albert Einstein

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..