Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomide Vergiye Zam

Ekonomide Vergiye Zam
 

Ekonomide Vergiye Zam


2018 / 2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı; Kurumlar vergisi yüzde 20’den 22’ye yükseltiliyor. Binek otomobilde MTV %40 artacak. Şans oyunlarında ikramiye kazanan talihlilerden alınan vergi yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkacak. Sigara kağıdından özel tüketim vergisi alınacak.
 
Ekonomide vergiye zam yaparak sadece enflasyonu azdırırsınız. Her ay bir vergiye zam yapmak başarı değildir, kamu açığı böyle kapatılmaz. Kamu açığı kamu israfını önlemekle kapatılır. Bu ekonomiyi yönetme değildir, özel şirket gibi ekonomi yönetilmez, vatandaştan almakla değil, ekonomiyi iyileştirme yönetme ve üretimi desteklemekle olur.
 
Bizler daha iyi ekonomik gelişmeler beklerken vergi artışı ile karşılaştık. Şimdi üreticilerde maliyetlerini arttıracaklar vergi artışı ile birlikte. Kontrolsüz enflasyon rakamları beraberinde değersiz bir lira, daha çok çalışma ama bu çalışmanın karşılığı değersiz bir ücret ve pahalı bir hayat getirecek.
 
Zenginden vergi almak yerine teşvik vererek daha zengin yapıyoruz, dar gelirlinin küçük yardımlarla gözünü boyayarak, orta gelirlinin de sırtına biniyoruz. Devlet memurundan gelir vergisi adı altında yıllık alınan vergi, orta ölçekli bir kuyumcunun yıllık ödediği vergiden fazlayken, gelir vergisi üçüncü dilimi üç puan arttırıp yüzde otuza çıkarmak... Çalışanlara ikinci altı ay için çok az (50 / 100 TL arası) zam yapılarak gelir vergisini yüzde yirmiden, yüzde otuza çıkartarak ekstra kesinti yapmak...
 
İnternetten alınan vergi yüzde beşten yüzde yedibuçuğa çıkıyor yani yüzde elli zam geliyor. İş yerleri dışında telefonla konuşan kesim çok az kaldı. Cep telefonundan, internetten arıyor ve yazıyor insanlar artık. Bu bilindiği için telefon görüşmesinden aldıkları vergiyi düşürüp internetten alınan vergiyi ikiye katılıyorlar. Eziklik milletin genetik kodu haline geldi.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..