Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '11

 
Kategori
Sinema
 

Eyvah Eyvah- 2 Gişelere Mi Oynadı?

Eyvah Eyvah- 2 Gişelere Mi Oynadı?
 

Başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın paylaştığı vizyona giriş tarihleri itibari ile aynı yıl içerisinde filmin 2. Serisinin vizyona girmesiyle devam filmi olan “Eyvah eyvah-2” izleyiciyi tatmin etti mi? Yoksa sadece gişelere mi oynadı? Bu yazımda Komedi türünde ve ilk serisi ile bizi çok güldüren “Eyvah eyvah-2” filmini ele alacağım. 

*** 

Sadece devam filmi mi? 

Senaryosunu ünlü komedyen Ata Demirer’in yazdığı filmin ilk serisi 26 Şubat 2010 tarihinde beyaz perdede bizler ile buluşmuştu. İlk seride Çanakkale’nin küçük bir köyü olan Geyikliden İstanbul’a annesinin öldü dediği babasını aramak için giden Hüseyin Badem’in (Ata Demirer) İstanbul’a gelişiyle ve burada filmin baş kadın karakteri Firuzan (Demet Akbağ) ile tanışmasıyla başlar. Saf, temiz kalpli Trakyalı bir gencin Babasını aramak için çıktığı küçük köyünden metropol İstanbul’da yaşadıkları olaylar silsilesini gayet güzel izleyenlere aktarılmıştı ilk seride. Filmin ikinci serisinde ise babasını bulan Hüseyin Badem’in köyüne dönüşü ve döndükten sonra Çanakkale içinde geçen yeni olaylar ile filmin ikinci devam serisi yapılmış. İlk film ile ikincisi arasında az bir zaman diliminin olması akıllara; film tuttu devamını çekelim yani gişelere mi oynadılar? Sorusunu getiriyor. 

*** 

Eyvah eyvah- 2 de ben ilk izlediğim filmdeki tadı alamadım. Film oyuncu kadrosu ile oyuncuların sergilediği performansla gerçekten iyi dedirtiyor. Komedi türünde belli bir kaliteyi yakalamış fakat bir eksik var! Bu eksiklik ne? Bana kalırsa ilk film ile ikinci film arasında zamanla da biraz acele edilmiş gibi... Film izlerken seyircileri güldürüyor. Ama şaşırtmıyor. Bir örnekle açıklamak gerekirse filmin her iki serisini izlemiş olanlar bir kıyaslama yaparlarsa ortaya çıkan sonuçtan demek istediğimi anlayacaklardır. Babası bulan Hüseyin Badem’in ninesinin ve dedesinin yanına Çanakkale geyikliye döneceği, sevdiği kız Müjgan ile tekrar ilgileneceğini senaryoda ilk filmden kendini belli etmişti. Değişikler neler? Müjgan’ın ailesinin gelmesi ve köye yeni bir doktor atanması! Bir devam filmi için monoton bir senaryo olmuş. 

*** 

Son söz; Eyvah eyvah filmlerini genel olarak değerlendirirsek ilk seri ile ikinci seri arasında gözle görülür bir fark var. Zamanla konusunda da acele bir film olduğu ilk seriye eklenen ve tahmin edilenlere birkaç yenilik ve konu eklenerek genişletilmeye ve devam filmi adı altında gişelere oynayan Eyvah Eyvah- 2 benden geçer not alamıyor. 

Sineme kategorisindeki diğer yazılarım; 

1. Vasat bir film; Av Mevsimi: http://blog.milliyet.com.tr/Vasat_bir_film__Av_Mevsimi_/Blog/?BlogNo=282036 

2. The Toruist’in şaşırtıcı sonu: http://blog.milliyet.com.tr/The_Toruist__in_sasirtici_sonu/Blog/?BlogNo=281599 

3. New York’ta 5 minare ne anlatıyor?: http://blog.milliyet.com.tr/New_York_ta_5_Minare_ne_anlatiyor_/Blog/?BlogNo=274975 

S&S (Her Zaman Önde) 

SAMET SERBEST 

http://twitter.com/SAMETSERBEST 

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..