Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ancak ilk beşe oynar! Bu ne rezalet!

Galatasaray ancak ilk beşe oynar! Bu ne rezalet!
 

Sana inancım azaldı..


Galatasaray ile FB arasında oynanan hazırlık maçı takımlar hakkında biraz fikir sahibi olmamızı sağladı.

Galatasaray süper(!) bir mücadele takımı olmuş. Sahada basmadık alan bırakmıyorlar, her topa bir kaç kişi basıyor ve topun genelde kendilerinde kalmalarını sağlıyorlar. Sonra..??

Kaptıkları (yanlış okumadınız) her top takıma zarar veriyor. Çünkü bu topu oyuna sokmak için harcadıkları emek, topu kazanmak için harcadıkları emekten daha fazla. Çünkü becerikli ayaklar yok. Oynamayanlara bakıyorum, onların içinde de yok. Şu an itibariyle takımdaki en oyun kurucu adam Ayhan. Olacak şey değil! Rijkaard maçtan sonra Neill, Kewell ve Baros'un eksikliğinden bahsediyor, sanki bunlar oyun kurucu!

Galatasaray, maç boyunca, maç öncesi idman yapan bir takım hüviyetindeydi. Ortaya bir kaç adam geçer ve diğerleri top çevirir ya, hah! maç da tam işte böyle Galatasaray için. Kaleye etkili gelecek, gol pası verecek, topu kaleye yönlendirecek, kaçan adamları etkili alanda topla buluşturabilecek bir adam yok takımda. Hani buna 10 numara diyorlar.

Galatasaray transfer yapıyorum diye kendi takımlarında yer bulamayan adamları ve takımda etkisiz birer yedek olacakları toplamak yerine; daha az sayıda, kaliteli, eldeki kadroya katkı yapacak, takımda direkt yer bulacak adamlar transfer etmelidir.

5 tane adam toplamak yerine 2 tane kaliteli adam almalıdır.

Adnan Polat "5 yabancı alacağız" dediği gün eyvah dedim. Zaten elinde çok az bir maddi kaynağın olduğu halde 5 yabancı alacağız demek, "valla kardeşim elimizde olan parayla 5 tane ne kadar kaliteli oyuncu alınabilecekse e işte o kadar alacağız" demektir. Yıllardır aynı terane, yeter be kardeşim, ben mi oyun kuracağım Galatasaray'da!! Hani Lincoln bile bu takımda yürüse ilk onbire lazım, ayıptır. Bu sene Elano oynadı oynadı, oynamadı ancak ilk beşe oynar bu Galatasaray!

Genç kaleci Ufuk desteklenmelidir. Yediği golü ona yakıştıramıyorum ancak gözden kaçırılmaması gereken husus; ceza alanının tamamında inanılmaz bir hakimiyeti var. Yani başka kaleci olsa belki onun yediği golü yemeyebilirdi ancak gol pozisyonu olabilecekken kestiği topları görmek lazım. Görecekler mi? Umudum yok..

Arda Turan çok iyi oynadı ve bu takımın vazgeçilmezi olduğunu gösterdi. O da olmasa takımın kimliği yok. Yalnız biraz daha sakin olmalı.

Mehmet Battal'ın sol ayağı çok iyi, teknik problemi yok ancak kafa toplarında yok ve ağır. Galatasaray'ın golcüsü değil.

Ali Turan bu mu?

Serdar Özkan fena değildi, iyi bir yedek olur. Serdar Özkan ve Pino yerine sadece Volkan Şen alınsa daha akıllıca bir transfer olurdu.

Emre Çolak ve Cumhur 50 sene oynasalar büyük takım oyuncusu olamazlar.

Lorik Cana ve Musa hakkında fikir edinemedim.

Fenerbahçeye gelince.. 10 kişi kalan bir takımın oynaması gerektiği gibi oynadılar ancak onlar da henüz hazır değil. Hiç olmazsa bir kaç atak yapabilmeliydiler diye düşünüyorum.

Bir de değişmeyen bir kader yine tezahür etti: Galatasaray'ın topları FB'nin kalesine bir türlü girmiyor. Direkten dönenler, defansın ayağına çarpan ancak kale yerine avuta gidenler, Mehmet Battal'ın iki metreden kaleye vuramadığı top, Arda Turan'ın son dakikada bir metreden boş kale yerine kafayla avuta attığı top....

Fenerbahçe maçları artık oynanmasın kardeşim..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..