Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '16

 
Kategori
Üniversiteler
 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Said Serpim ile..

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi  Ömer Said Serpim ile..
 

ömer Said Serpim


Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Öğrencisi Ömer Said Serpim: “ Büyüklerimizle konuşmak, onlardan hayata dair tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Onların yol göstericiliğinden faydalanmak gerekir”

SORU-  Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

ÖMER SAİD SERPİM- 26 Kasım 1996 Tokat doğumluyum. İlk ve ortaokulu Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda (2003-2011), Liseyi Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Şu an Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi’nde okumaktayım.

SORU-- Neden İlahiyat, neden Tokat?  Bu okulu tercih etmeden önce ve şu anki duygularınız arasında ne fark var?

ÖMER SAİD SERPİM-9.  sınıftan beri İlahiyata gelme isteğim vardı, Aslında önceden üniversite olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni istiyordum ama tercihlerimde 3. sırada olan Gaziosmanpaşa Üniversitesi geldi.

Okula başlayalı yaklaşık üç ay oldu ve bulunduğum üniversiteden memnunum. Evime yakın, ailemle beraberim, doğup büyüdüğüm şehirdeyim. Okulun eğitimi, hocaları ve ders dışı imkânları çok iyi bence.

SORU-  Ailenizden bahseder misiniz, anne ve babanız ne iş yapar, kardeşler nerede okur,  onların cabalarınıza bakış açısı nedir?

ÖMER SAİD SERPİM- Babam memur, annem ev hanımı. Ağabeyim Erciyes Üniversitesi’nde Uçak-Gövde-Motor bölümünde okuyor. Ailem ilahiyata gitmemi çok istiyordu zaten. Bu yüzden bana maddi ve manevi her türlü desteği sağlıyorlar. (Allah onlardan razı olsun)

SORU-  İlahiyatta kariyer olarak nereye kadar gelmek istersiniz?

ÖMER SAİD SERPİM- Aslında okula gelene kadar bir din kültürü öğretmeni ya da meslek dersi öğretmeni olmak istiyorum. Ama ileride yüksek lisans yapmayı da düşünebilirim.

SORU-- Fakültenizin ve üniversitenizin gelişimi için ne önereceksiniz?

ÖMER SAİD SERPİM- Kişisel gelişim üzerine konferanslara ağırlık verilmeli, kitap fuarlarının açılmasına öncülük etmeli.

SORU- Siz genelde girişken ve  büyüklerle sohbeti seven insansınız.  Bunun size ne faydaları oluyor sosyal hayatta?

ÖMER SAİD SERPİM- Büyüklerimizle konuşmak, onlardan hayata dair tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Onların yol göstericiliğinden faydalanmak gerekir. Bir üniversite öğrencisinin sevdiği hocasını odasında ziyaret etmesi o öğrenci için faydalı olacaktır. Mesela hocanın uzmanı olduğu alanla ilgili akademik çalışmalara yapmasına vesile olur bu görüşmeler ve danışmalar.

Soru- Sizce iyi bir ilahiyatçı nasıl olmalıdır?

ÖMER SAİD SERPİM- Bence iyi bir ilahiyatçı kitabı elinden düşürmemeli. Sürekli bir araştırma içerisinde olmalı. Mesela aynı konuda iki karşıt görüşlü makaleleri okuyup değerlendirme yapmalıdır. Hocaların derste anlattıklarının dışında o konuyla ilgili farklı yazılar ve makaleler okumalıdır.

SORU-  İyi bir üniversite öğrencisi sizce nasıl olmalıdır?

ÖMER SAİD SERPİM- İyi bir üniversite öğrencisi okulda öğrendikleriyle sınırlı kalmamalıdır. Çünkü artık sadece KPSS den yüksek puan almak yetmiyor. Gittiğiniz kurumlardan bazı sertifikalar istiyorlar (Diksiyon, Yabancı Dil vs.). Öğrenci bu sertifikaları gençlik merkezlerinden, halk eğitim merkezlerinden üniversiteyi okuduğu yıllarda ücretsiz alıp istenen kurumlara zamanında verebilir. Ayrıca öğrenci okulda yapılan konferansları kaçırmamalı.

SORU-Üniversiteyi ilk yılda kazanamamanızın sebebi neydi? Bu sene ilk defa  üniversite sınavına gireceklere tavsiyeniz nedir?  

ÖMER SAİD SERPİM- İlk sene YGS-LYS ye etkili çalışmadım. Cep telefonu ve internetle fazla haşir neşir oldum. 2015 yılında da sınav hayli zordu. Gerekli puanı alamadım ve kazanamadım hiçbir yeri. Geçen sene bir kez daha sıkı çalıştım. Telefonu ve interneti kendimden uzak tuttum, daha fazla çalıştım ve üniversiteyi kazandım. YGS-LYS ye girecek kardeşlerim bol kitap okuyup bol soru çözsünler. Üniversite sınavlarında çok iyi bilmek yetmiyor. Bildiğini yorumlamak ve pratik de gerekiyor. Bol kitap okuyum bol soru çözmek bu noktada devreye giriyor. Öğrencinin hız ve yorumlama kabiliyetini artırıyor.

SORU- Genelde  İlahiyat ve  özelde  Gaziosmanpaşa İlahiyat okumak isteyen liselilere ne önereceksiniz?

İlahiyata gelmek isteyen kardeşlerim, ilahiyata başlamadan önce eğer imam hatip mezunu değilse ya da imam hatip lisesinde olup da eksik öğrenenler mutlaka Kur’an-ı Kerim ve Arapça kurslarına gitsinler. Çünkü eğer belirli seviyede bunları bilmezlerse üniversitede çok zorlanırlar.

Çok  sağ olunuz  güzel bu röportaj oldu. Bu röportaj ile  Üniversite  öğrencilerine örnek oldunuz maşallah.  

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..