Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '17

 
Kategori
Üniversiteler
 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sistemi ve sorunları

 

  • Sınavları çok ters yerlere veriyorlar. Günde iki sınavınız varsa, sınav binaları aynı ilçede olsa bile, oldukça ters yerler. Örneğin ben bugün sabah 09:30'da, Beştelsiz/Zeytinburnu'nda sınava girdim, öğleden sonra saat 14:00'de de, Zeytinburnu Belediyesi'nin yanında. İkisi de o kadar ters yerler ki, gidebilmeniz için mutlaka 1-2 vesait yapmak zorundasınız ve bu vesaitler otobüsle gidildiğinde, en az 15-30 dakika sürebilmektedir. Diğer yandan, saat 09:30'da sınavınızı olduktan sonra, gideceğiniz binada yaklaşık 2 saat beklemek zorundasınız.
  • Sınavları tamamlasanız bile 30 dakikadan önce çıkamazsınız. Aslında sistemin şöyle olması da-ha doğru olurdu: Sınavını tamamlayan, sınavdan çıkabilmelidir. Çünkü, kimimizin acil işi oluyor, kimimizin işe yetişmesi gerekiyor. Zaten o soruları cevaplamak için yarım saat yeter de artar bile. Bence, üç ders için en fazla 45 dakikalık süre yeter. 
  • Yeni sistemin gelmesi. Bu sistemde, bir yanlış dört doğruyu götürüyor. Bu da, boş soru bırakmak zorundasınız demektir. Bu boş soruların doğru olma ihtimali de %20 olduğuna göre, siz belki sal-layarak doğru yapacağınız soruyu boş bırakarak, daha düşük alıyorsunuz. Sınavda soruların boş bırakılması, o sınavın daha kısa sürmesi anlamına geliyor. Yani, zor bir dersin sınavında bayağı bir zorlanırsınız. 
  • Bu sınavlardan geçmek istiyorsanız, kitabı yutmak zorundasınız. Şaka değil! Kitaptaki her ayrıntıyı soruyorular ve sizi o sınavdan bırakmak için her türlü yolu deniyorlar. Bu sefer çıkmış sorulara müracaat etmek zorundasınız, bu sefer de bu çıkmış soruların tamamı çıkmıyor. Eğer bu bir yanlış dört doğruyu götürür sistemi olmasaydı, bu çıkmış sorulara çalışmak işe yarayabilirdi. 
  • Bu okuldan mezun olabilmek için bir dershaneye gitmek zorundasınız, çünkü başka türlü başarılı olma imkanınız oldukça düşük. Bu dershaneler de çok pahalı, öyle ki 1 ders başına en az 250 TL ödüyorsunuz. 
  • Hazırlık kitapları da çok pahalı. Ben Murat Yayınları'ndan aldım ve hiç faydasını görmedim. Size tavsiyem, sakın Murat Yayınları'nın kitaplarından almayın. Çünkü kitapta yer alan soruların cevap anahtarları yanlış ve konu anlatımı kafa karıştırıyor.

Anadolu Üniversitesi'nden ricam: 

  1. Sınava gireceğimiz binalar mümkünse, ikamet ettiğimiz yerde olsun. Hiç olmazsa, bir vesait ile ulaşımı sağlanabilsin. Ayrıca, sınava gireceğimiz binalar ters istikametlerde olmasın.
  2. Sınavını bitiren, yarım saat beklemek zorunda kalmasın. Sınavını bitiren, çıksın. Çünkü, acil işi olan var, işine yetişmek zorunda olanlar da var. 
  3. Sınavların biraz daha basit olmasını rica ediyorum. Çünkü, bu kitapları yutmaya zamanımız olmuyor. Lütfen ya bu kitapları özet halinde verin, ya da sınavlarda daha az ayrıntı sorun. 
  4. Biz mezun olmak istiyoruz. Bizim mezuniyetimizin önüne engel koymaktan vazgeçin! 1 yanlışın 4 doğruyu götürmesi, bizim mezuniyetimizi zorlaştırmaktadır. 
  5. Lütfen, biz öğrencilere eziyet etmekten vazgeçin! Sırf harç parası almak için bizim önümüze bu engelleri çıkarmayın. 

Bu isteklerim yerine gelmediği takdirde, dava açmayı düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor çünkü!

 
Toplam blog
: 16
: 1964
Kayıt tarihi
: 02.11.15
 
 

27 Eylül 1992/Eminönü-İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme 4. ..